Η ΔΕΕΠ Καστοριάς για την Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη - OlaDeka

Η ΔΕΕΠ Καστοριάς για την Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιανουαρίου 2022 είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

         Ως Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς έχουμε θέσει τον τομέα του Τουρισμού πολύ ψηλά στην ατζέντα μας καθώς θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει οικονομική διέξοδο για πολλούς συμπολίτες μας καθώς επίσης και ένας πολυεπίπεδος αναπτυξιακός πόλος για την ευρύτερη περιοχή μας.

         Ήδη από το προηγούμενο χρονικό διάστημα και προπαρασκευαστικά της επίσκεψης της κας Υφυπουργού είχαν προηγηθεί συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ι.Μ. Καστοριάς – κ.κ. Καλλίνικο, τον Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς – κ. Ζήση Τζηκαλάγια, την Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη – κα Μαρία Αντωνίου, με τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς επίσης και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο κοινός στόχος που διαπιστώθηκε μέσα από τις συναντήσεις ήταν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να συνεργαστούμε όλοι για να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε τον τουρισμό σε όσες περισσότερες μορφές του δύναται.

         Σε όλες τις συναντήσεις οι οποίες διοργανώθηκαν, δόθηκε η δυνατότητα στην Υφυπουργό κα. Σοφία Ζαχαράκη να αναπτύξει τον προγραμματισμό, τις φιλοδοξίες και το όραμα του Υπουργείου Τουρισμού σε συνδυασμό με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και τον δεκαετή στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου, να ακούσει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των αιρετών εκπροσώπων και των φορέων μας, ενώ είχε την ευκαιρία επισκεπτόμενη τους τρεις Δήμους της Περιφερειακής μας Ενότητας, βιώνοντας μία ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία, να γνωρίσει τον ιδιαίτερο πολιτιστικό πλούτο και το απαράμιλλο φυσικό κάλος της περιοχής μας.

Η Υφυπουργός κα. Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας το Υπουργείο Τουρισμού ξεκίνησε καμπάνια στην Ελλάδα και στοχευμένες αγορές– στόχους στο εξωτερικό που <<τρέχει>> για τρεις μήνες, για τον χειμερινό τουρισμό με κεντρικό σύνθημα <<Ζήσε την Ελλάδα και τον χειμώνα>> ενημέρωσε για τα προγράμματα εγχώριου Τουρισμού και ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την Τουριστική Ανάκαμψη της Καστοριάς αποτελώντας τα επόμενα χρόνια Πρότυπος Τουριστικός Προορισμός Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

         Η αισιοδοξία και η ελπίδα που εκπέμφθηκε μετά την επίσκεψη της κας Υφυπουργού ευελπιστούμε να αποτελέσουν το έναυσμα για την συστράτευση όλων μας ώστε να εργαστούμε μεθοδικά και στοχευμένα για να καταφέρουμε να δώσουμε στον τόπο και στους ανθρώπους μας αυτό που πραγματικά αξίζουν. 

Για την Δ.Ε.Ε.Π.

Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς

– Ο Πρόεδρος –

Βελλίδης Βασίλειος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria