Δικαστήρια Καστοριάς: Δεν ήξερε ... ότι έλεγε ψέματα ο Ιατρίδης - OlaDeka

Δικαστήρια Καστοριάς: Δεν ήξερε … ότι έλεγε ψέματα ο Ιατρίδης

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ο δεύτερος βαθμός του ποινικού σκέλους της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον Ιατρίδη Δημήτρη σχετικά με το ψευδές δημοσίευμα που διατηρεί στην ιστοσελίδα του από τον Δεκέμβριο του 2017 έως και σήμερα σε βάρος του Πέτρου Σμιξιώτη. Η συγκεκριμένη υπόθεση φυσικά δεν έχει κλείσει, καθώς το ψευδές δημοσίευμα δεν έχει αφαιρεθεί και διαιωνίζονται οι ζημίες σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων πέραν της δεδομένης ανεπανόρθωτης ηθικής προσβολής.

 Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, τον Οκτώβριο του 2021, ο αρχικός συντάκτης του δημοσιεύματος (το οποίο αναδημοσίευσε ο Ιατρίδης) Παναγιώτης Πλιάτσιος από την Κοζάνη ομολόγησε δημόσια ότι το δημοσίευμα είναι ψευδές και ότι από γραπτά στοιχεία επιβεβαιώνεται ότι η συγκεκριμένη ιστορία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και αφορούσε την κατασκευή ντοκιμαντέρ για την ιστορία και την τέχνη της γούνας από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που ήταν και συνδιοργανωτής του σχετικού συνεδρίου που έλαβε χώρα το Μάιο του 2017 στην Καστοριά και στη Σιάτιστα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε φτάσει σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καστοριάς, κατόπιν Έφεσης που είχε ασκήσει ο απερχόμενος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καστοριάς. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Έφεση του Εισαγγελέα ήταν «αόριστη» και δεν εξέτασε καν την ουσία της υπόθεσης και τους εμπλεκόμενους. Έτσι, παρέμεινε σε ισχύ η πρώτη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς σύμφωνα με την οποία το δημοσίευμα του Δημήτρη Ιατρίδη είναι ψευδές, αλλά εκείνος δεν ήξερε … ότι είναι ψευδές.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria