Δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει πάλι η πλατφόρμα - OlaDeka

Δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει πάλι η πλατφόρμα

Δεύτερη ευκαιρία για τη λήψη επιδόματος θέρμανσης θα έχουν όσοι έχασαν την αρχική προθεσμία υποβολής αιτήσεων, που έληξε στις 15 Δεκεμβρίου. Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα myΘέρμανση, προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις έως και τις 15 Φεβρουαρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο ποσό είναι για φέτος τα 100 ευρώ και ανώτατο τα 750 ευρώ. Το επίδομα θέρμανσης είναι αυξημένο από 15% έως και 68%, ενώ έχουν διευρυνθεί (από 16% έως 38%) και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό επίκειται εντός των επόμενων ημερών η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για φθηνές μεταβιβάσεις ακινήτων και ρύθμιση κορωνοχρεών. Συγκεκριμένα με τη σχετική διάταξη:

1. Θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά συμβόλαια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

2. Θα παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 36 και των 72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022, αντί της 31ης Ιανουαρίου, που ισχύει μέχρι σήμερα.

«Και οι δύο αυτές νομοθετικές ρυθμίσεις αποτελούν έμπρακτα μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των πολιτών. Παρά την πανδημία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει ως άμεση προτεραιότητα – και να το επιβεβαιώνει με πράξεις – τη μείωση των φόρων και τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πολιτών» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria