Γιατί πατάτα – μαμούθ 8 κιλών, θα περάσει από τεστ DNA - OlaDeka

Γιατί πατάτα – μαμούθ 8 κιλών, θα περάσει από τεστ DNA

Ο Colin Graig – Brown από τη Νέα Ζηλανδία κυριολεκτικά τρέλανε τους τηλεθεατές του τηλεοπτικού σταθμού ITV όταν έδειξε την πατάτα – μαμούθ, βάρους σχεδόν 8 κιλών, η οποία φύτρωσε στον κήπο του και θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η πατάτα πρόκειται να υποβληθεί σε «τεστ DNA» προκειμένου να αποδειχτεί ότι δεν έχει τροποποιηθεί γενετικά πριν καταφέρει να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Τόσο οι θεατές όσο και οι παρουσιαστές Philip Schofield και Rochelle Humes έμειναν με το στόμα ανοικτό, αποκαλώντας τον Colin «θρύλο», ο οποίος ανέφερε: «είμαστε κατά λάθος πρωταθλητές. Δεν τη μεγάλωσα επίτηδες. Μας έπιασε με τη γυναίκα μου και τους δύο εντελώς στον ύπνο. Απλώς περιποιούμασταν λίγο τον κήπο. Στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν μια λευκή γλυκοπατάτα που είχαμε καλλιεργήσει, μετά κατέληξα ότι ήταν πολύ μεγάλη και είπα ότι “πρέπει να τη βγάλουμε από το έδαφος”. Και σαν θυμωμένος Βίκινγκ έσπρωξα ένα πιρούνι στο έδαφος και ανακάλυψα μια πανίσχυρη πατάτα», την οποία βάφτισε «Doug» αφού ανακάλυψε ότι ήταν μια πατάτα.

«Έχουμε καλλιεργήσει πολλές πατάτες στο παρελθόν, αλλά ποτέ μία σαν αυτή. Μόλις την κοιτάξαμε, είπαμε “Τι θα κάνουμε;”, είπε ο Colin.

Τις εβδομάδες που μεσολάβησαν από το ασυνήθιστο εύρημα τους στις 30 Αυγούστου, η άσχημη πατάτα του ζευγαριού έγινε κάτι σαν διασημότητα γύρω από τη μικρή φάρμα τους και το ζευγάρι επιθυμεί να πιστοποιηθεί ως η μεγαλύτερη πατάτα στον κόσμο.

Ένα δείγμα θα σταλεί στο Πανεπιστήμιο Christchurch για ανάλυση προτού αποσταλεί ολόκληρη η πατάτα στη Σκωτία για περαιτέρω έλεγχο.

Η παρουσιάστρια Rochelle σχολίασε ότι το λαχανικό έμοιαζε «λιγάκι μουχλιασμένο», αλλά ο Colin της εξήγησε ότι αυτό συνέβη αφού την έβαλε στην κατάψυξη.

Από τα σχόλια στο Twitter οι τηλεθεατές έδειχναν να διασκεδάζουν με το συγκεκριμένο θέμα αν και υπήρξε και μια μικρή μερίδα που.. μάλλον βαρέθηκε.

«Έχουν ξοδέψει πάρα πολύ χρόνο μιλώντας για μια πατάτα στο #ThisMornin», σχολίασε ένας χρήστης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria