Αυτές οι φωτογραφίες με κτηνοτρόφους στα χιόνια ΔΕΝ προέρχονται από την Καστοριά - OlaDeka

Αυτές οι φωτογραφίες με κτηνοτρόφους στα χιόνια ΔΕΝ προέρχονται από την Καστοριά

Φωτογραφίες με κτηνοτρόφους να οδηγούν τα ζώα τους έφιπποι στα χιόνια κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2022 ως σχετικές με πρόσφατη χιονόπτωση στην περιοχή της Καστοριάς. Ωστόσο, οι εικόνες δεν προέρχονται από την Ελλάδα.

Παραδείγματα: kastoria365.gr, ai-vres.blogspot.com, taxidromos.gr, theworldnews.net, newsbase.gr, inewsgr.com

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είναι οι εξής:

Τι ισχύει

Οι φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τουλάχιστον από το 2015, όταν δημοσιεύθηκαν από κινεζικές ιστοσελίδες όπως οι travel.people.com.cn και news.qq.com, κι έπειτα έγιναν γνωστές μέσω άρθρου της dailymail.co.uk στην αγγλική γλώσσα.

Πρόκειται για φωτογραφίες του Lai Yuning που διαμοιράστηκαν μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua και ελήφθησαν στις 12 Μαρτίου 2015. Απεικονίζουν Καζάκους κτηνοτρόφους να οδηγούν τα κοπάδια τους προς τα εαρινά και θερινά βοσκοτόπια τους στην Αυτόνομη Καζακική Επαρχία Γιλί, που βρίσκεται στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ (περιοχή της Κίνας στα βορειοδυτικά της χώρας).

Συμπέρασμα

Οι υπό εξέταση εικόνες στην πραγματικότητα είναι φωτογραφίες από την Κίνα το 2015, και δεν έχουν καμία σχέση με την επαρχία της Καστοριάς στην Ελλάδα και χιονοπτώσεις που έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2022.

Αθανάσιος Περδικόπουλος

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria