Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές και τις μαθήτριες - OlaDeka

Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές και τις μαθήτριες

Η υγεία, η μόρφωση και το μέλλον της νέας γενιάς μετράνε!

«Η υγεία, η μόρφωση και το μέλλον της νέας γενιάς μετράνε! Δεν τους χαρίζουμε ούτε λεπτό!», σημειώνει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της η οποία «απευθύνεται σε κάθε μαθήτρια και μαθητή που προβληματίζεται και αγωνιά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη διαχείριση της πανδημίας, την εκπαιδευτική διαδικασία. Στον καθένα και στην καθεμιά που αισθάνεται πως πρέπει να γίνει κάτι για να μπει ένα τέλος σε αυτήν τη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά οι νέοι και οι οικογένειές μας».

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ από τη Δευτέρα θα βρίσκονται στα σχολεία, με το υλικό αυτό στο χέρι, εξορμώντας και συζητώντας με τους μαθητές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Εχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση και ένα κράτος που αντιμετωπίζει εχθρικά την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Την ίδια στιγμή που παραδέχονται πως “περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία”, παραδέχονται πως “δεν μπορούμε να διαθέσουμε δωρεάν πολλά ράπιντ ή μοριακά τεστ, γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο”.

Τα εκατομμύρια κρούσματα και οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, τα συστήματα Υγείας που καταρρέουν σε όλο τον κόσμο, είναι ακόμα μια απόδειξη πως όσο στη ζυγαριά μπαίνουν τα κέρδη των λίγων από τη μία και οι ανάγκες των πολλών από την άλλη, πάντα οι δεύτεροι θα βρίσκονται χαμένοι.

Οι τεράστιες όμως δυνατότητες της εποχής μας, η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, παραμένουν ανεκμετάλλευτες για τις ανάγκες μας, “ακυρώνονται” στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Ο καπιταλισμός παραμένει η μεγάλη απειλή για τις ζωές και το μέλλον μας».

Στο κάλεσμα που απευθύνει η ΚΝΕ στους μαθητές τονίζει ακόμα:

«Ο μαζικός, συλλογικός και οργανωμένος αγώνας είναι η εξαίρεση που σβήνει τον κανόνα των αδιεξόδων τους.

Οχι, δεν είναι “της μοίρας σου γραφτό” αυτό το σχολείο που σε καταπιέζει και σε αγχώνει, όπου αισθάνεσαι και είσαι απροστάτευτος, που ταυτίζεται πια όλο και περισσότερο μόνο με διαγωνίσματα και εξετάσεις, που σου μαθαίνει τόσο λίγα δίπλα στα τόσο πολλά που θα μπορούσες να μάθεις τον 21ο αιώνα.

Και αν σε όλες τις “ασχήμιες” του σχολείου σφραγίδα έχουν βάλει όλες οι κυβερνήσεις και ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας, που το διαμόρφωσαν έτσι, μην ξεχνάς πως έχει και τη σφραγίδα των μαθητικών αγώνων. Αυτών που μπλόκαραν έως τώρα πολλές από τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.

Οι μαθητές έχουν και τη δύναμη και την πείρα να επιβάλουν να είναι τα σχολεία τους “ανοιχτά και ασφαλή”. Να επιβάλουν να αραιωθούν οι σχολικές τάξεις με προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, να γίνονται συχνά και δωρεάν τεστ, να μην εφαρμοστούν ούτε φέτος οι απαράδεκτες αλλαγές στις εξετάσεις τους, που κάνουν το σχολείο τους αβάσταχτο.

Μπορούν και πρέπει να συναντηθούν με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ στον αγώνα για μια κοινωνία όπου τα όνειρα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και αδικία θα μπορέσουν τελικά να εκπληρωθούν. Στον αγώνα για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria