Αναδρομή το παρελθόν | 17-2-1980: ΑΡΗΣ - Καστοριά 3-0 (φωτογραφίες) - OlaDeka

Αναδρομή το παρελθόν | 17-2-1980: ΑΡΗΣ – Καστοριά 3-0 (φωτογραφίες)

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του ΑΡΗ είχαν δυσκολία στο να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των “γουναράδων”.

Με Βάγγη και Όλε στα χαφ,τον Ζήνδρο να συγκλίνει,Κούη και Μπαλλή να προσπαθούν να συνεισφέρουν στο επιθετικό παιχνίδι και τον Σεμερτζίδη στην κορυφή, ο Άρης αδυνατούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η Καστοριά από την άλλη,πέρα από την ισχυρή άμυνα που δέσποζε ο Παράσχος,με τον Σιάντση στο κέντρο έκανε γρήγορες αντεπιθέσεις με κύριους εκφραστές τους Χουνουζίδη και Λιόλιο.

Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που πλησίασαν κοντά στο γκολ.

Στο 18΄με υπερένταση ο Πάλλας πρόλαβε τον Χουνουζίδη πριν σουτάρει.Στο 20΄μετά από λάθος συνενόηση Παπαφλωράτου και Φοιρού, ο Μπάκης παραλίγο να σκοράρει.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 45΄με την συνεργασία Μπάκη και Λιόλιου, αλλά και την αδυναμία του τελευταίου να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι.

Ο Αρης είχε την κατοχή και έκανε ορισμένες φάσεις.Όπως στο 14΄που η κεφαλιά του Κούη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.Στο επόμενο λεπτό ο Όλε εκτέλεσε κόρνερ,ο Φοιρός πήρε κεφαλιά,νέα σέντρα από τον Πάλλα,η μπάλα έφτασε στον Μόκαλη που εξ΄επαφής σούταρε για να αποκρούσει ο Ερμείδης.

Στο 24΄ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Μόκαλη έφυγε άουτ.

Στο 44΄από κόρνερ του Ζήνδρου,ο Όλε σούταρε και απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ερμείδης.

Στην επανάληψη η είσοδος του Χατζηαντωνίου στη θέση του Βάγγη και η τοποθέτηση του Ζήνδρου ως καθαρού ακραίου επιθετικού, έδωσε την δυνατότητα στον Άρη “να ανοίξει” την αντίπαλη άμυνα.

Το γκολ που έδιωξε τα μαύρα σύννεφα από το Χαριλάου ήρθε στο 48΄,όταν η ΑΡΗΣ  κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λιόλιου.Το εκτέλεσε ψύχραιμα ο Πάλλας και έκανε το 1-0.

Στο 53΄ ένα δυναμικό μπάσιμο του Χατζηαντωνίου θα κοπεί από την προσπάθεια του τερματοφύλακα Ερμείδη.

Στο 67΄μια κεφαλιά του Μπαλλή θα αποκρουστεί με δυσκολία από τον τερματοφύλακα.

Στο 76΄θα γίνει το 2-0.Ο Μπαλλής κερδίζει από κόρνερ μια πρώτη κεφαλιά και ο Κούης με νέα κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 81΄συνδυασμός Μόκαλη και Σεμερτζίδη, με τον τελευταίο να χάνει το κοντρόλ της μπάλας μπροστά από τον τερματοφύλακα.

Στο 75΄ο Ζελελίδης που είχε περάσει στο ματς, με ένα συρτό ξερό σουτ θα κάνει μέσα σε αποθέωση το τελικό 3-0.

Ο Άρης είχε σε καλή μέρα όλη την αμυντική του γραμμή.

Παπαφλωράτος,Μόκαλης,Πάλλας,Φοιρός και Βένος έκαναν όσα επιτάσσει ο ρόλος τους,βοηθώντας και στο κατέβασμα της μπάλας.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Μπαλλή,ειδικά στο β΄μέρος.Ο Κούης προσπαθεί να βρει πάλι τον καλό του εαυτό και το γκολ που έβαλε θα τον βοηθήσει.Ο Όλε βοήθησε με την εμπειρία και τις σωστές μεταβιβάσεις του.Η παρουσία του Ζελελίδη έπεισε τους πάντες ότι είναι έτοιμος για τη βασική ενδεκάδα.

Η Καστοριά ήταν μια εξαιρετική ομάδα που την αδικεί η βαθμολογία της. Μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο μέρος και αν γινόταν αυτό,το παιχνίδι θα έπαιρνε άλλη τροπή. Καλύτερος όλων ο Σιάντσης, ενώ ξεχώρισαν και οι Καπουσούζης,Λιόλιος και Ερμείδης.

Εξαιρετικός ήταν ο διαιτητής κ.Μπαλλής

 ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ Παπαφλωράτος, Πάλλας, Μόκαλης, Φοιρός, Βένος, Κούης(76΄Ζελελίδης), Ζήνδρος, Μπαλλής, Βάγγης(46΄Χατζηαντωνίου), Σεμερτζίδης, Όλε.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ  Ερμείδης, Αλεξιάδης, Παπαβασιλείου, Κόπανος, Καπουσούζης, Παράσχος, Χουνουζίδης, Στολτίδης, Λιόλιος, Σιάντσης, Μπάκης (56΄Δίντσικος).

Έτσι το είδαν…

Σασία:Mετά από ένα κακό πρώτο μέρος βρήκαμε τον εαυτό μας και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο.Ο Ζελελίδης και ο Χατζηαντωνίου έδειξαν σήμερα ότι το μέλλον τους ανήκει και ο Άρης μπορεί να περιμένει πολλά από αυτούς.

Είμαι προπονητής του Άρη και θα κάνω τα πάντα για την ομάδα.

Βασιλειάδης: Χάσαμε από ένα πέναλτι.Μέχρι τότε ήμασταν άριστοι και μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί.Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Άρης δεν είμαι εξαιρετική ομάδα και του εύχομαι καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα.Η σωτηρία της ομάδας μας είναι σίγουρη.Απο κει και πέρα έχουμε αγώνες και για το κύπελλο.

Στο 91΄λεπτό…

Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ με τις εκδηλώσεις και τα συνθήματά τους έδειξαν ότι στηρίζουν τον Σασία.

Μετά το ματς αντιπροσωπεία φιλάθλων μίλησε με τον Ορουγουανού προπονητή,ζητώντας του να μείνει στην ομάδα.

“Ο Άρης ενωμένος με προπονητή τον Σασία,θα βαδίσει μπροστά και θα τερματίσει πρώτος.Θέλουμε δίπλα μας τους φιλάθλους για να πανηγυρίσουμε στο τέλος τον τίτλο”, δήλωσε ο πρόεδρος Μενέλαος Χατζηγεωργίου.

Αναστάτωση επικρατεί στην ομάδα της Καστοριάς εξαιτίας της παραίτησης του Γκόρσκι που ανέλαβε τον Ολυμπιακό.

Κόπηκαν 11.578 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 1.619.450 δρχ.

Νέος προπονητής στην ομάδα των “γουναράδων” προσλήφθηκε ο Σάββας Βασιλειάδης.

Σιδερένια δύναμη και πολλή ψυχή από τον Πάλλα, που παρά το ότι έχασε πέναλτι με τον Εθνικό,μόλις ο Άρης κέρδισε την εσχάτη των ποινών,έστησε και εκτέλεσε σωστά…

Έντονα πανηγυρίστηκε η νίκη του Εθνικού επί του ΠΑΟΚ στον Πειραιά.Η αναγγελία της είδησης από τα μεγάφωνα προκάλεσε πανηγυρισμούς και συνθήματα κατά του συμπολίτη.

“ΑΡΗΣ,Σασία,Επιτυχία”ήταν το σύνθημα που ακουγόταν ταυτόχρονα απο την θύρα 1 και θύρα 3.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria