Αίτηση πτώχευσης από το «Μουζενίδη» στα Ρωσικά δικαστήρια - OlaDeka

Αίτηση πτώχευσης από το «Μουζενίδη» στα Ρωσικά δικαστήρια

Η αίτηση κατατέθηκε στις 27 Ιανουαρίου – Τεχνική χρεοκοπία, τη χαρακτηρίζουν δικηγόροι

Εύρης Τσουμής

Η Mouzenidis Travel LLC και η Mouzenidis Travel-SPb LLC υπέβαλαν αίτηση στο ρωσικό Διαιτητικό Δικαστήριο για να κηρύξουν πτώχευση. Η αίτηση της Mouzenidis Travel LLC αναρτήθηκε στον ιστότοπο kad.arbitr.ru στις 27 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ρωσικός ιστότοπος tourdom.ru Το ποσό των απαιτήσεων είναι σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ρούβλια που αντιστοιχεί με τη σημερινή (29/1) ισοτιμία σε 11.000.000 ευρώ

Όπως σχολίασαν Ρώσοι δικηγόροι στην πύλη TourDom.ru, μια τέτοια έκβαση ήταν προβλέψιμη. «Πρόκειται για τεχνική χρεοκοπία. Το άρθρο 9 του ομοσπονδιακού νόμου “Περί αφερεγγυότητας (Πτώχευση)” υποχρεώνει τον οφειλέτη να υποβάλει αίτηση στο Διαιτητικό Δικαστήριο εάν πληροί τα σημάδια της αφερεγγυότητας και δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Κατά κανόνα, τέτοιες αιτήσεις υποβάλλονται προκειμένου να αποφευχθεί η ευθύνη των διευθυντών της εταιρείας για σκόπιμη πτώχευση. Σε κάθε περίπτωση, οι προοπτικές για πληρωμές σε τουρίστες εξαρτώνται από τη διαθέσιμη  περιουσία που μπορεί να κατασχεθεί ή από κεφάλαια στους λογαριασμούς διακανονισμού της επιχείρησης. Αν υπήρχαν, ο οφειλέτης θα εξοφλούσε τα χρέη, και δεν θα έκανε αίτηση πτώχευσης. Επομένως, νομίζω ότι αυτό είναι το νομικό σημείο σε όλη αυτή τη δραματική ιστορία», σχολίασαν δικηγόροι στο TourDom.ru.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές πάντως οι τουρίστες μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για πληρωμές στο ταμείο προσωπικής ευθύνης του ταξιδιωτικού πράκτορα στο Turpomoshch. Οπως όπως εκτιμούν οι τουρίστες δεν πρέπει να περιμένουν πολλά, αφού τα νομικά πρόσωπα του Μουζενίδη, προφανώς, δεν έχουν περιουσία ή άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Mouzenidis Travel Fund έχει 2,8 εκατομμύρια ρούβλια (30.800 ευρώ). Η συλλογή των εγγράφων για τη λήψη αποζημίωσης από το FPO θα ξεκινήσει όχι νωρίτερα από 60 εργάσιμες ημέρες μετά την επίσημη δήλωση του ταξιδιωτικού πράκτορα σχετικά με την αναστολή των δραστηριοτήτων. Δηλαδή, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από τις 12 Νοεμβρίου.

Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, ελήφθησαν περίπου 8 χιλιάδες αιτήσεις από Ρώσους τουρίστες που είχαν πληγεί από τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του ταξιδιωτικού πράκτορα για συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια ρούβλια (13.200.000 ευρώ). Τέσσερα ρωσικά νομικά πρόσωπα του Μουζενίδη είναι ασφαλισμένα συνολικά για 80,5 εκατομμύρια ρούβλια (885.500 ευρώ).

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria