«Lockdown» σε εμβολιασμένους άνω των 60 που δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου στο επτάμηνο -Τι θα ισχύει - OlaDeka

«Lockdown» σε εμβολιασμένους άνω των 60 που δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου στο επτάμηνο -Τι θα ισχύει

Νέα μέτρα, από την ερχόμενη εβδομάδα, για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών που έχασαν την προθεσμία για την τρίτη δόση του εμβολίου στους επτά μήνες, φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Όπως μετέδωσε το Star, από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, απαγορευτικό στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης μπαίνει σε χιλιάδες εμβολιασμένους άνω των 60 ετών που έχασαν την προθεσμία για εμβολιασμό με την τρίτη δόση στους επτά μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Star, θα λήγει αυτομάτως το πιστοποιητικό εμβολιασμού των άνω των 60 που έκαναν τη δεύτερη δόση πριν από επτά μήνες και περισσότερο, αλλά δεν έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου.

Τι θα αλλάξει στην καθημερινότητά τους

Αυτό σημαίνει, μάλιστα, πως θα έχουν και αλλαγές στην καθημερινότητά τους, καθώς για να πάνε στην εργασία τους θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα.

Επίσης, θα αποκλείονται και δεν θα μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, σινεμά και στους εσωτερικούς χώρους άθλησης, ενώ θα χρειάζονται rapid test για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο.

Επίσης, σύμφωνα με το Star, πρόκειται για μέτρο που επηρεάζει τουλάχιστον 150.000 πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν υπερβεί το επτάμηνο από τη δεύτερη δόση.

Για ποιους θα λήγουν στους 3 μήνες τα πιστοποιητικά νόσησης
Τέλος, αναφορικά με τα πιστοποιητικά νόσησης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η κυβέρνηση υιοθετεί και την εισήγηση των ειδικών να λήγουν στους 3 μήνες αντί για τους 6, και να εκδίδονται μόνο με μοριακό test.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria