CEO Elxis Energy, Σοφία Παξινού: «Το ενεργειακό πάνελ αποτελεί μια επιστημονική καινοτομία» - OlaDeka

CEO Elxis Energy, Σοφία Παξινού: «Το ενεργειακό πάνελ αποτελεί μια επιστημονική καινοτομία»

Η Elxis Energy,  είναι μία ελληνική εταιρεία που ήρθε για να  αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά  ενέργειας, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές. 

Την υψηλότερη δυνατή παγκοσμίως  δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει το ενεργειακό πάνελ της εταιρείας,  Elxis Energy,  καλύπτοντας  όλες τις ενεργειακές ανάγκες, με την μικρότερη  οικονομική επιβάρυνση και σεβόμενη πάντα το περιβάλλον.

Για τις καινοτομίες του ενεργειακού πάνελ, τη σύνδεση της τεχνολογίας blockchain με το προϊόν, αλλά και τους στόχους της εταιρείας, μίλησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Elxis Energy, Σοφία Παξινού.

Η κ. Σοφία Παξινού, ανέλυσε το όλα τα στοιχεία, που κάνουν το ενεργειακό πάνελ της Elxis Energy να  αποτελεί επιστημονική καινοτομία. 

«Το ενεργειακό πάνελ της ElxisEnergy αποτελεί μια επιστημονική καινοτομία για δύο λόγους. Πρώτον, διότι βασίζεται στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ενέργεια που βρίσκεται διάχυτη στο περιβάλλον. Δεύτερον, αποτελεί μορφή ενέργειας που δεν αφαιμάζει τις υπάρχουσες πηγές ενέργειας. Εν αντιθέσει με τις τρέχουσες διαθέσιμες μορφές ενεργειακής παραγωγής, το πάνελ της ElxisEnergy δύναται να προσφέρει υψηλή απόδοση ενέργειας με χαμηλό οικονομικό κόστος, καταλαμβάνοντας πολύ μικρό χώρο και χρησιμοποιώντας ασφαλή μέθοδο παραγωγής ενέργειας », δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με τους στόχους της εταιρείας η κ. Παξινού, ανέφερε, «λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες συνθήκες που περάσαμε και ακόμη βιώνουμε, σχετικώς με την πανδημία του COVID-19, η εταιρεία μας σκοπεύει να προβεί σε μαζική παραγωγή των ενεργειακών συλλεκτών εντός του δευτέρου μισού του επομένου έτους (2022).Παράλληλα, δεδομένης της πρόθεσής μας να επιτύχουμε επιπλέον επιτεύγματα, επιθυμούμε να προβούμε σε συνεργασίες, οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση του πάνελ μας από εταιρείες – πρωτοπόρους στον τομέα τους». 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης. 

*Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  αποτελούν πλέον τη μόνη ελπίδα για τη σωτηρία του περιβάλλοντος.  Η εταιρείας σας, Elxis  Energy,  ήρθε για ανατρέψει όσα ξέρουμε στον τομέα της ενέργειας, καθώς αποτελεί την  πρώτη εταιρεία που συνδυάζει όλα τα είδη ενέργειας.  Θα θέλαμε να μας περιγράψετε τις καινοτομίες του ενεργειακού σας πάνελ.

Η ElxisEnergy είναι μια εταιρεία start-up που ιδρύθηκε το 2019. Η ομάδα της ElxisEnergy ασχολείται, πολλά έτη πριν από την σύσταση της εταιρείας, με τη μελέτη των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και την μετουσίωσή τους σε ενέργεια, προσβάσιμη απ’ όλους, με απλά μέσα. Ο σκοπός του προϊόντος του ElxisEnergy είναι να καλύψει ενεργειακώς όλες τις οικιακές και βιομηχανικές εφαρμογές και συσκευές. Πιο συγκεκριμένα, η 24ωρη ενεργειακή υποστήριξη νοικοκυριών, καταστημάτων και βιομηχανικών μονάδων όλων των μεγεθών. Η εφεύρεση αυτή αποτελείται από ένα ενεργειακό πάνελ. Χρησιμοποιεί τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να προκαλέσει επαγωγή, συλλέγοντας ενέργεια από το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Η εκμετάλλευση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων επιτυγχάνει την παραγωγή τεράστιας ποσότητας ενέργειας, μέσω μικρών και ανακλαστικών επιφανειών, χωρίς την ανάγκη χρήσης ηλεκτρικών εξαρτημάτων ή συσκευών. Το ενεργειακό πάνελ της ElxisEnergy αποτελεί μια επιστημονική καινοτομία για δύο λόγους. 

Πρώτον, διότι βασίζεται στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ενέργεια που βρίσκεται διάχυτη στο περιβάλλον.  Δεύτερον, αποτελεί μορφή ενέργειας που δεν αφαιμάζει τις υπάρχουσες πηγές ενέργειας. Εν αντιθέσει με τις τρέχουσες διαθέσιμες μορφές ενεργειακής παραγωγής, το πάνελ της ElxisEnergy δύναται να προσφέρει υψηλή απόδοση ενέργειας με χαμηλό οικονομικό κόστος, καταλαμβάνοντας πολύ μικρό χώρο και χρησιμοποιώντας ασφαλή μέθοδο παραγωγής ενέργειας.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι παράγει ρεύμα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Επίσης δεν επηρεάζεται η παραγωγή δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες. Συνεπώς, δύναται να έχει την ίδια παραγόμενη ισχύ ημέρα ή νύχτα, με ηλιοφάνεια ή νέφωση, σε φως ή σκοτάδι. Τέλος, ο ενεργειακός μας συλλέκτης, δεν απαιτεί μπαταρία ή έτερο αποθηκευτικό μέσο καθώς παράγει διαρκώς ενέργεια, δεν εκπέμπει ακτινοβολία, δεν αποβάλλει ουσίες ή αέρια, συνεπώς είναι φιλικό προς το περιβάλλον, εκμεταλλεύεται την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, η οποία είναι αστείρευτη και διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

*Είναι πολύπλοκη η εγκατάσταση του πάνελ της ElxisEnergy, τι θα πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής για τη λειτουργία και συντήρηση του πάνελ;

Η συνδεσμολογία και εγκατάσταση του ενεργειακού συλλέκτη μας είναι αρκετά απλή. Μπορεί να επιτευχθεί και από μη εξειδικευμένους τεχνικούς. Προφανώς χρειάζεται να έχει βασικές γνώσεις περί ηλεκτρισμού και μηχανικής συνδεσμολογίας αλλά δεν απαιτείται κάτι περισσότερο πλέον αυτού.

Σε ό,τι αφορά την συντήρηση του πάνελ, αυτή έγκειται στον εξωτερικό καθαρισμό του. Δηλαδή δεν απαιτείται service όπως σε άλλα μέσα παραγωγής ενέργειας. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου, π.χ., χρειάζεται να γίνει αλλαγή ή επανατοποθέτηση του ενεργειακού συλλέκτη, αυτό πραγματοποιείται από την ίδια την εταιρεία, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του χρήστη.

*Το οικοσύστημα Elxis στοχεύει στη σύνδεση της τεχνολογίας blockchain με το προϊόν του. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό και πώς ο καταναλωτής μπορεί να συμμετάσχει ενεργά σε αυτό;

Προσπαθώντας να εισαγάγουμε καινοτόμες ιδέες, η ElxisEnergy συνέδεσε το πρωτοποριακό ενεργειακό πάνελ της με την τεχνολογία Blockchain. Η ElxisEnergy έχει ήδη δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα (LEX), με βάση την πλατφόρμα του Tron. Κύριος στόχος της δημιουργίας του LEX είναι η δημιουργία του οικοσυστήματος Elxis, το οποίο σκοπεύει να παρέχει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να δημιουργούν εφαρμογές εστιασμένες στην ενέργεια για να αλληλοεπιδρούν με το προϊόν της ElxisEnergy LTD για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Στόχευση της ElxisEnergy, σε ένα μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, είναι να δημιουργηθεί το δικό μας blockchain, επάνω στο οποίο θα βασίζεται οικοσύστημά μας. Αυτό θα προσφέρει αυτονομία στα προϊόντα μας, μεγαλύτερη ευκολία συνδεσιμότητας του ενεργειακού συλλέκτη μας με εφαρμογές και συσκευές αλλά, πρωτίστως, λήψη δεδομένων και διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων στο προϊόν μας, εξ’ αποστάσεως.

*Η ομάδα της ElxisEnergy, αποτελείται από επιστήμονες και ειδικούς στον τομέα της τεχνολογίας. Μάλιστα, έχει αρκετές πιστοποιήσεις από ελληνικά πανεπιστήμια και ξένους φορείς.

Καταρχάς, θέσαμε σε δοκιμές το πάνελ μας, ούτως ώστε να συμπλέουμε με ταπρότυπα υγιεινής, ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας για προϊόντα που πωλούνται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), λαμβάνοντας πιστοποίηση CE. Η διαδικασία αυτή μας έδωσε την δυνατότητα να παράγουμε ασφαλή προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον. Η  πιστοποίηση ελήφθη από την Labor SA ενώ οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν από την ίδια εταιρεία και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σχετικώς με την εταιρεία μας, οι άνθρωποι που υλοποίησαν την κατασκευή της εφεύρεσης αυτής, εργάζονται σε όλο το φάσμα των επιστημών. Εκτός, δηλαδή, των άμεσων ερευνητών που εντάσσονται στον χώρο της ενέργειας, λόγω των προοπτικών του προϊόντος αλλά και των μελλοντικών μας στοχεύσεων, στην ερευνητική ομάδα συμμετέχουν ιατροί και μηχανικοί.

*Σε ποιο στάδιο της παραγωγής βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Και τι να περιμένουμε από την ElxisEnergy, από το 2022;

Λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες συνθήκες που περάσαμε και ακόμη βιώνουμε, σχετικώς με την πανδημία του COVID-19, η εταιρεία μας σκοπεύει να προβεί σε μαζική παραγωγή των ενεργειακών συλλεκτών εντός του δευτέρου μισού του επομένου έτους (2022).Παράλληλα, δεδομένης της πρόθεσής μας να επιτύχουμε επιπλέον επιτεύγματα, επιθυμούμε να προβούμε σε συνεργασίες, οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση του πάνελ μας από εταιρείες – πρωτοπόρους στον τομέα τους.  Η περίοδος της πανδημίας μας έδωσε την δυνατότητα να αναβαθμίσουμε τεχνικώς το πρωτότυπό μας. Αυτό μας βοήθησε να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις παραγωγής ισχύος, όπως επίσης τη δημιουργία ενός συλλέκτη, ο οποίος έχει τη μέγιστη δυνατή ισχύ, καταλαμβάνοντας την ελάχιστη δυνατή επιφάνεια.Στις άμεσες στοχεύσεις μας βρίσκεται και η δημιουργία και ολοκλήρωση του δικού μας Blockchain, το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα στην πλήρη λειτουργικότητα του προϊόντος μας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση, η  ομάδα της  Elxis Energy.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria