Τουρκία: Πλαφόν στις πωλήσεις γάλακτος και λαδιού – Καταγγελίες ότι τα supermarket αποθηκεύουν, για να πουλήσουν ακριβότερα - OlaDeka

Τουρκία: Πλαφόν στις πωλήσεις γάλακτος και λαδιού – Καταγγελίες ότι τα supermarket αποθηκεύουν, για να πουλήσουν ακριβότερα

Ορισμένα παντοπωλεία στην Τουρκία άρχισαν να επιβάλλουν ποσοστώσεις στις πωλήσεις γάλακτος την ώρα που οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demirören.

«Δεν μπορούμε να πουλήσουμε περισσότερα από δύο χαρτοκιβώτια γάλα. Περιορισμοί υπάρχουν και σε άλλα προϊόντα», δήλωσε ένας υπάλληλος σε ανταποκριτή του εν λόγω πρακτορείου, σημειώνοντας ότι η απόφαση ελήφθη από τη διεύθυνση του καταστήματος.

Ένα άλλο παντοπωλείο στο Fatih της Κωνσταντινούπολης δήλωσε στον ανταποκριτή ότι ένας πελάτης μπορεί να αγοράσει μόνο δύο μπουκάλια λάδι.

«Υπήρχε ένας περιορισμός και στα τσιγάρα, αλλά αυτός άρθηκε μετά τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών. Στόχος είναι να υπάρχει επάρκεια προϊόντων για όλους τους πελάτες, ώστε να μπορούν όλοι να αγοράσουν τα προϊόντα», είπε.

Ένας υπάλληλος παντοπωλείου στο Mecidiköy δήλωσε ότι ένας πελάτης μπορεί να αγοράσει μέχρι το πολύ πέντε κουτιά γάλα.«Ρώτησα τους διευθυντές μου για τον λόγο, αλλά μου είπαν, “Απαγορεύεται”. Αποθηκεύουμε τα προϊόντα», συμπλήρωσε.

Οι τιμές των αγαθών έχουν εκτοξευθεί στα ύψη στην Τουρκία. Μόνο το Νοέμβριο, η λίρα έχασε περίπου το 30% της αξίας της, ενώ ο επίσημος ετήσιος πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 21,3%.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τη συσσώρευση αποθεμάτων για την άνοδο των τιμών και έχει ανακοινώσει σχέδια για επιβολή αυστηρότερων τιμωριών.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών (TÜKODER), Murat Bal, ανέφερε ότι ορισμένα παντοπωλεία αποθηκεύουν προϊόντα για να μπορούν να τα πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές τις επόμενες ημέρες.

“Λαμβάνουμε πολλά παράπονα. Οι πολίτες μπορούν να ειδοποιήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας εάν αντιμετωπίσουν τέτοιο περιορισμό”, τόνισε ο Bal.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria