Τα ανθρωπόμορφα ρομπότ Ameca έχουν φρικάρει το internet – Δείτε το viral βίντεο! - OlaDeka

Τα ανθρωπόμορφα ρομπότ Ameca έχουν φρικάρει το internet – Δείτε το viral βίντεο!

Νούμερο ένα θέμα συζήτησης στο Twitter και όχι μόνο έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα πραγματικά ανατριχιαστικό βίντεο που παρουσιάζει τα ανθρωπόμορφα ρομπότ Ameca της Engineered Arts.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρία που κατασκευάζει ρομπότ ανάρτησε ένα νέο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, το οποίο πλέον μετρά σχεδόν 1.5 εκατομμύρια προβολές! Σε αυτό δείχνει για πρώτη φορά το Ameca και ισχυρίζεται πως δεν πρόκειται για CGI, αλλά για το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Η εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει πλήρως τη δουλειά της στην επερχόμενη CES 2022 τον επόμενο μήνα και σχεδιάζει το Ameca ως μια πλατφόρμα AI και επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIRAL ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΡΟΜΠΟΤ:

Το εν λόγω βίντεο δείχνει το ρομπότ Ameca να κινείται και να εκφράζεται, για να παρουσιάσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του, όπως το κανονικό του πρόσωπο και τα χεριά του. Το αποτέλεσμα είναι στα όρια του uncanny valley και πραγματικά φρίκαρε τους χρήστες του internet.

Μάλιστα, ο χρήστης του Twitter terrill αποφάσισε να το μοιραστεί στην πλατφόρμα, με τη χαρακτηριστική φράση «δεν ξέρω φίλε». Η δημοσίευσή του έκανε αμέσως το γύρο του social media και πλέον έχει 24 εκατομμύρια προβολές σε λίγες ώρες!

https://twitter.com/terrill/status/1466383240223207429?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1466383240223207429%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funboxholics.com%2Fnews%2Ftech%2F88865-ta-anthropomorfa-rompot-ameca-echoun-frikarei-to-internet-deite-to-viral-vinteo

Φυσικά, οι αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν ξεκαρδιστικές με τους περισσότερους να εκφράζουν από τρόμο μέχρι και εκνευρισμό:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria