Συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ στα ΗΑΕ -Την έκδοσή του ζητά η Άγκυρα - OlaDeka

Συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ στα ΗΑΕ -Την έκδοσή του ζητά η Άγκυρα

Τον Τούρκο αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ έχουν συλλάβει οι Αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με το Al Jazeera, με την Άγκυρα να ζητά την έκδοσή του

Η εξέλιξη αυτή γίνεται γνωστή από το Μέσο με βάση το Κατάρ, την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε την Ντόχα.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, για το θέμα δεν υπάρχει ακόμη επίσημη δήλωση. Ωστόσο, με τον Πεκέρ να βρίσκεται υπό κράτηση, δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία της Άγκυρας -και μάλιστα άμεσα. Μάλιστα, ο Τούρκος αρχιμαφιόζος είχε σταματήσει τις αναρτήσεις στο Twitter, γεγονός που είχε προκαλέσει την περιέργεια αρκετών ανθρώπων που τον ακολουθούσαν στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Ερντογάν και ο διάδοχος του θρόνου των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Οι δύο αυτές ειδήσεις, επομένως, συσχετίζονται μεταξύ τους από τα τουρκικά Μέσα.

«Η εξέλιξη αυτή φαινόταν στον ορίζοντα, όταν ο πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, τον περασμένο μήνα, υπογράφοντας πολλές συμφωνίες, που περιλάμβαναν επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρεται -μεταξύ άλλων.

Επίσης, το Al Jazeera ισχυρίστηκε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ (Mehmet Ali Öztürk), ο οποίος είχε κατηγορηθεί για χρηματοδότηση «τρομοκρατικών» ομάδων στη Συρία και ήταν φυλακισμένος από το 2018.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο Οζτούρκ επέστρεψε στην Τουρκία.

Ο αρχιμαφιόζος που προκάλεσε «πονοκεφάλους» στον Ερντογάν
Οι καταγγελίες για διαφθορά που έκανε συνέχεια κατά της τουρκικής κυβέρνησης μέσα από τα βίντεο του στο Youtube ο Πεκέρ, αποτελούσαν τεράστιο «αγκάθι» για τον Ερντογάν.

Ο υπερεθνικιστής αρχιμαφιόζος διατηρούσε επί δεκαετίες σχέσεις με την ελίτ της Τουρκίας και κήρυξε πόλεμο στην κυβέρνηση Ερντογάν. Με μία κάμερα και ένα τρίποδο από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου κάπου στο εξωτερικό (όπως αποδείχθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ο 49χρονος μετέδιδε επί μήνες ένα «τούρκικο σίριαλ» σε επεισόδια και μάλιστα απέκτησε εκατομμύρια πιστούς θεατές.

Πρωταγωνιστές του… σίριαλ αυτού ήταν πρώην και νυν μέλη της κυβέρνησης, στενοί συνεργάτες του προέδρου Ερντογάν και άνθρωποι του κατεστημένου στη γειτονική χώρα, υπεράνω πάσης υποψίας. Ανάμεσά τους ακόμη και ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος είχε βρεθεί στο επίκεντρο των όσων ανέφερε ο Πεκέρ.

Δικαστήριο στην Τουρκία, επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας τάξης, στα τέλη Ιουνίου είχε βάλει μπλόκο στην πρόσβαση στους λογαριασμούς του Πεκέρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ο ίδιος το ίδιο διάστημα είχε αναφέρει πως «υπάρχει μεγάλο ρίσκο να με δολοφονήσουν».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria