Πύραρχος Κων/νος Τσαλίκης: «Βρήκαμε στοιβαγμένα πολλά σακίδια με χώμα στην οικία που κατέρρευσε...» - OlaDeka

Πύραρχος Κων/νος Τσαλίκης: «Βρήκαμε στοιβαγμένα πολλά σακίδια με χώμα στην οικία που κατέρρευσε…»

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καστοριάς, Πύραρχος Κωνσταντίνος Τσαλίκης, αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν του θανάτου ενός από τους δύο ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σε κτίριο που κατέρρευσε εσωτερικά στο Άργος Ορεστικό, είπε τα εξής:

«Κάναμε μια προσπάθεια αρκετών ωρών, ανασύραμε αρκετά κυβικά χώμα και μπάζα τα οποία καταπλάκωσαν τον άτυχο συνάνθρωπο μας.

Δυστυχώς δεν ξέρω για ποιο λόγο μπήκε στην ακατοίκητη κατοικία, δεν ξέρω για ποιο λόγο, όμως καταπλακώθηκε από σάκους χώματος και μπάζων.

Ήταν στοιβαγμένα πάρα πολλά σακίδια με χώμα στον πάνω όροφο με αποτέλεσμα να μην αντέξει το πάτωμα, να υποχωρήσει και να καταπλακωθεί.

Ήταν δύο τα άτομα, ο ένας στάθηκε τυχερός, δεν έπαθε απολύτως τίποτα, καταφέραμε και τον βγάλαμε με μία κλίμακα (σκάλα), δυστυχώς όμως για τον δεύτερο ήταν αργά.»

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, Πύραρχος Κωνσταντίνος Τσαλίκης

ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΧΩΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το παρόν. Οι πολλές σακούλες με χώμα που ήταν στοιβαγμένες στον πάνω όροφο, ήταν η αιτία της κατάρρευσης του πατώματος και του εσωτερικού του σπιτιού που απέβη μοιραίο για τον Π.Β.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΑΚΙΔΙΩΝ ΟΜΩΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990

Η αποκλειστική φωτογραφία που εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το oladeka.com δείχνει το εσωτερικό του κτιρίου πριν την κατάρρευση του. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει τραβηχτεί πολλά χρόνια πριν.

Περίοικοι των «Μαχαιράδικων» της περιοχής δηλαδή που βρίσκεται το κτίριο, μας ανέφεραν την ιστορία του:

«Αν το ψάξεις, θα δεις ότι όλο το υπέδαφος εδώ είναι γεμάτο λαγούμια…Από παλιά γίνονται διάφορα εδώ. Κάποιοι έκαναν μαγαζιά εδώ τα παλιά σπίτια, για να σκάβουν και να έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά τα παλιά σπίτια και να ψάχνουν λίρες…Στο συγκεκριμένο σπίτι έχουν γίνει πολλές απόπειρες για να βρεθούν θησαυροί…Από το 1992 ξέρω εγώ ότι έχουν ξεκινήσει διάφορα. Μπαίνουν μέσα σκάβοντας υπόγεια λαγούμια…Άλλοι μπαίνουν από παράθυρα, άλλοι σπάζουν τις κλειδαριές και βάζουν δικές τους για να μπαινοβγαίνουν εύκολα…Κάποιοι πριν χρόνια, έσκαβαν μέσα επί επτά μέρες. Ήταν μέσα εφτά μέρες, είχαν προμήθειες, κονσέρβες και τέτοια, και έσκαβαν μέρα νύχτα βαθιά στο υπέδαφος, ανεβάζοντας τις σακούλες με το χώμα στο ισόγειο και το πάνω πάτωμα. Σήμερα φαίνεται να κλείνει αυτός ο κύκλος με αίμα…Ένας θάνατος, κλείνει αυτόν τον κύκλο για το συγκεκριμένο σπίτι…»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria