Πιστοποιητικό νόσησης: Και επισήμως στους 3 μήνες η λήξη - Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας - OlaDeka

Πιστοποιητικό νόσησης: Και επισήμως στους 3 μήνες η λήξη – Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Tη μείωση της ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από κορονοϊό στους 3 μήνες ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Υγείας κατόπιν της σχετικής εισήγησης της επιτροπής των ειδικών ενώ τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Έτσι όπως προκύπτει, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30/10/21  θα λήξουν στις 31/1/22, ενώ από τη νέα χρόνια θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

«Θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες»

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα – Τι εκτιμούν ΠΟΥ και ECDC – Προστατεύουν τα εμβόλια;

Την αισιοδοξία τους εκφράζουν στο μεταξύ οι επιτελείς τόσο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) όσο και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναφορικά με τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον και την αντιμετώπισή της από τα εμβόλια, διακρίνοντας με βάση τη μελέτη στοιχείων πως δεν πρόκειται για ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Το ECDC σε δήλωση που έκανε την Τετάρτη ανέφερε πως μέχρι στιγμής όλα τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη, για τα οποία υπάρχουν επαρκή στοιχεία, ήταν είτε ήπια είτε εντελώς ασυμπτωματικά. Σημειώνει πάντως ότι θα πρέπει τα στατιστικά να παρακολουθούνται και να εκτιμώνται προσεκτικά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria