Πέντε σκελετοί μαμούθ της εποχής των παγετώνων ανακαλύφθηκαν στην Αγγλία - OlaDeka

Πέντε σκελετοί μαμούθ της εποχής των παγετώνων ανακαλύφθηκαν στην Αγγλία

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του BBC με τον Sir David Attenborough

Πέντε σκελετοί μαμούθ της εποχής των παγετώνων σε ” σχεδόν παρθένα κατάσταση ” έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή Cotswolds της Αγγλίας.

Οι ανακαλύψεις θα παρουσιαστούν σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC One που θα προβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου από τον Sir David Attenborough, με τίτλο: Attenborough and the Mammoth Graveyard.

Τα ευρήματα 200.000 ετών, που βρέθηκαν κοντά στην πόλη Swindon, περιλαμβάνουν δύο ενήλικα μαμούθ, δύο νεαρούς και ένα βρέφος, σύμφωνα με τον Observer.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι Νεάτερνταλ βρέθηκαν επίσης στην ανασκαφή σε λατομείο χαλικιών, καθώς και τάρανδοι, σκαθάρια και εξαφανισμένες ποικιλίες γύρης και σπόρων.

Τα ευρήματα θα διερευνηθούν από αρχαιολόγους της DigVentures, μια επιχείρηση που υποστηρίζει τους αρχαιολόγους, στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ.

Ο καθηγητής Ben Garrod, ο οποίος θα εμφανιστεί στην εκπομπή, περιέγραψε τα αντικείμενα ως “μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στη Βρετανική παλαιοντολογία”.

“Εκεί που βρίσκονται αυτά τα μαμούθ ακριβώς εκεί είναι που πέθαναν πριν από ένα εκατομμύριο έτη”, πρόσθεσε. “Δίπλα σε πέτρινα εργαλεία και τα σαλιγκάρια που ποδοπάτησαν. Έχουμε στοιχεία για το πώς ήταν το τοπίο. Γνωρίζουμε ποια φυτά αναπτύσσονταν εκεί. Τα μικρά πράγματα αποκαλύπτουν πραγματικά το ευρύτερο πλαίσιο αυτών των μεγάλων, εικονικών γιγάντων. Είναι μια ματιά πίσω στο χρόνο. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό από την άποψη της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ιδιαίτερα το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και τα είδη.”

Η Lisa Westcott Wilkins της DigVentures είπε στον Observer ότι οι σκελετοί μαμούθ ήταν σε “σχεδόν παρθένα κατάσταση”.

Είπε: “Η λέξη συναρπαστικό είναι λίγη. Και άλλα μαμούθ έχουν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά όχι σε αυτή την κατάσταση. Οι αρχαιολογικοί χώροι για αυτήν την περίοδο είναι λίγοι και είναι κρίσιμη η κατανόηση της συμπεριφοράς του Νεάντερταλ σε όλη τη Βρετανία και την Ευρώπη. Γιατί πέθαναν τόσα πολλά μαμούθ εδώ; Θα μπορούσαν οι Νεάντερταλ να τα σκοτώσουν;”

Οι κυνηγοί απολιθωμάτων, Neville και Sally Hollingworth, πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από τα ευρήματα. Κάλεσαν στην DigVentures για να βοηθήσουν στην ανασκαφή, αφού είχαν ήδη βρει ένα τσεκούρι του Neaderthal.

Η κα. Hollingworth είπε: “αρχικά ελπίζαμε να βρούμε θαλάσσια απολιθώματα, και η εύρεση κάτι τόσο σημαντικού αντ΄ αυτού ήταν πραγματική συγκίνηση. Βλέπουμε ότι αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μια μεγάλη, αρχαιολογική ανασκαφή.”

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ειρήνη Παγκουλίδου

Με πληροφορίες από Independent

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria