Ο κ. Μαλούτας, η Εορδαία, η Φλώρινα, η Καστοριά και τα Γρεβενά - OlaDeka

Ο κ. Μαλούτας, η Εορδαία, η Φλώρινα, η Καστοριά και τα Γρεβενά

Ήτοι ο κ. Μαλούτας, το Λόμπυ των Τοπαρχών και η Πολιτική παθογένεια που γεννά την ένδεια εις ολόκληρη την Περιφέρεια.

Διαβάζουμε ένα εύστοχο σχόλιο στο e-ptolemeos του κυρίου Πουγαρίδη, διανθισμένο με μπόλικη ειρωνεία.

Μεταξύ των “ζουμερών” παραπολιτικών που βγήκαν από τη σύσκεψη, ήταν η (μη) αντίδραση του Πρωθυπουργού στο αίτημα του Λάζαρου Μαλούτα για τη δημιουργία καινούργιου Νοσοκομείου στην Κοζάνη. Ο Δήμαρχος Κοζάνης το ‘πε και το ‘κανε, παρά το ότι γνώριζε εκ των προτέρων το ότι στη λογική του Πρωθυπουργού είναι το συμμάζεμα των Νοσοκομείων και όχι η κατασκευή νέων χωρίς σχέδιο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μητσοτάκης το προσπέρασε και δεν έκανε κανένα σχόλιο. Αντί να πει “ναι” σε ένα …εμβληματικό έργο στα πλαίσια της μετάβασης, επέμεινε στην ανάγκη εξορθολογισμού του υγειονομικού χάρτη.

Πηγή: https://e-ptolemeos.gr/ti-afinei-piso-tis-i-episkepsi-tou-kyriakou-mitsotaki-grafei-o-antonis-k-pougaridis/ .

Επίσης διαβάζουμε στο vetonews.gr, στο άρθρο του κυρίου Σπύρου Κουταβά

Πηγή: https://www.vetonews.gr/editorial/item/59399-o-aprosmenos-cheirokrothths-toy-mhtsotakh?fbclid=IwAR2xWIeSEsBARVVKBBRJl3Ef0CZSjNL2Pm8G3UfXozIOW6lsPUVuLTSWIR4

Ο απρόσμενος χειροκροτητής του Μητσοτάκη

 δεν θα περίμενε κανείς από έναν αυτοδιοικητικό σε μια τέτοια συνάντηση να κάνει φτηνό συνδικαλισμό. Αντίθετα πολλοί περίμεναν την αυτοδιοικητικήπρωτοπορία που αντιπροσωπεύει ο θεσμός του δημάρχου στην πρωτεύουσα της δυτικής Μακεδονίας, να σταθεί στο ύψος της ευθύνης, αφουγκραζόμενη την βαθιά ανησυχία της Κοινωνίας, την οικονομική κατάρρευση που βρίσκεται προ των πυλών, την έξοδο προς άλλες πολιτείες των οικονομικά ενεργών πολιτών ειδικά στις ηλικίες 24- 35, διατυπώνοντας ένα λόγο στα όρια της θεσμικής ιδιότητας και ευπρέπειας που θα δημιουργεί ελπίδα, θα προσφέρει διέξοδο στο μέλλον και πάνω απ’όλα θα υποχρεώνει τον πρωθυπουργό σε άμεσες απαντήσεις .

Πηγή: https://www.vetonews.gr/editorial/item/59399-o-aprosmenos-cheirokrothths-toy-mhtsotakh?fbclid=IwAR2xWIeSEsBARVVKBBRJl3Ef0CZSjNL2Pm8G3UfXozIOW6lsPUVuLTSWIR4

Εδώ παρεμβαίνει και ο υποφαινόμενος, δηλαδή ο Πολιτίδης Χρήστος.

Κανείς στην Εορδαία, δεν έθεσε ζήτημα ποτέ να φτιάξουμε μια Νοσοκομειακή Υπερδομή, που θα κατεβάσει τα ρολά στο Μαμάτσειο και στα άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Ήτο η ευκαιρία της Εορδαίας, όταν ο κύριος Μητσοτάκης έθεσε το Ζήτημα ενός Καιμόνου Νοσοκομείου σε κάθε Περιφέρεια που θα συγκεντρώνει όλες τις Ιατρικές Υπηρεσίες.

Ήτο η ευκαιρία, δεδομένου ότι το Μαμάτσειο χωρά σε μία μικρή τσέπη του Μποδοσάκειου και περισσεύει χώρος, εντός της.

Άθλιο συνδικαλισμό πράττει ο κύριος Μαλούτας, με νοσηρή πολιτική συμπεριφορά και συμπαρασύρει ως δόκιμος χολαγωγός ένα κομμάτι της Διπλανής πόλεως, με λυτρωτική συνθηματολογία εν είδη Λιβύων Φυλάρχων.

Προφανώς δεν έχει καταλάβει, ότι η Κοζάνη κάνοντας χρήση της Εορδαίας γης, των κατοίκων της και των Πολιτευτών της, που μετέχουν ως δορυφόροι στο σύνθετο πλέγμα σχέσεων εξουσίας της Κοζάνης κατάφερε να μεγαλώσει.

Είναι προφανές, δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη, υπάρχει ένα κάκιστο παρελθόν το οποίον μοχλεύει και το μέλλον.

Υπηρεσίες προς την Εορδαία προσφέρει με την τακτική και τα λεγόμενα του, τον ευχαριστούμε! Διότι ξυπνά τον Λαό που ζει σε αυτή την περιοχή που Ονομάζεται Εορδαία.

Ήρθε η ώρα να αποσχιστούμε δημιουργώντας την Περιφερειακή Ενότητα Εορδαίας.

Ίσως ήρθε και η ώρα για την δημιουργία Δημοτικής παρατάξεως, με κεντρικό θέμα το αίτημα αυτό  εις την Πολιτείαν.

Να αφήσουμε πίσω τι έγινε και τι δεν έγινε, το μέλλον να οραματιστούμε που δεν μπορεί να είναι κοινό.

Θα είναι πολύ απλοϊκό, να δούμε απλά ένα γραφικό κ. Μαλούτα στο καρέ.

Ο κύριος Μαλούτας είναι η άκρη του κουβαριού, με το οποίο συντίθεται ένα σύνθετο πλέγμα σχέσεων εξουσίας, με το οποίο έχει υφανθεί η διπλανή Πόλη. Είναι εκπρόσωπος ενός ακραίου τοπικισμού, που συμπαρασύρει (αυτός ο ιδιότυπος εθνικισμός γίνεται μέθη και νιρβάνα) δυνάμεις τόσο από τον προοδευτικό όσο και από τον συντηρητικό χώρο και μάλιστα άτομα της πνευματικής ελίτ της Πόλεως.

Εκπέμπουν έναν δικαιωματικό απέναντι στο γεωπολιτικό και οικονομικοκοινωνικό μέγεθος της Περιφέρειας. Που κινείται στα όρια της παρακμής και του σκοταδισμού.

Επιμύθιον

Αγαπητοί φίλοι και “Συνδημότες” της Περιφέρειας, αγωνιστείτε να κρατήσετε τα Νοσοκομεία σας όρθια και το Μαμάτσειο όρθιο.

Συντεταγμένο Υγειονομικό χάρτη χρειαζόμαστε, όχι υπερδομές.

Αποκεντρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Κρατείστε όρθια τα Νοσοκομεία χωρίς εκπτώσεις.

Της Κοζάνης, των Γρεβενών, της Φλωρίνης, της Καστοριάς, της Εορδαίας ! Να τα κρατήσουμε ζωντανά και να τα ενισχύσουμε.

Ο κύριος Μαλούτας είναι ενσάρκωσις της Πολιτικής Παρακμής!

Πολιτίδης Χρήστος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria