Νέα έρευνα: Ποιοι έχουν λιγότερο κίνδυνο νόσησης με την Όμικρον - OlaDeka

Νέα έρευνα: Ποιοι έχουν λιγότερο κίνδυνο νόσησης με την Όμικρον

Οι βασικοί λόγοι που οδηγούν σε υψηλή προστασία έναντι της Covid-19. Ποια τα καλά και ποια τα άσχημα νέα. Συμπεράσματα μελέτης που πρόκειται να δημοσιευθούν από επιστήμονες που συμβουλεύουν τη βρετανική κυβέρνηση

Πιο ήπια συμπτώματα Covid-19 φαίνεται να προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού σε σύγκριση με το στέλεχος Δέλτα, σύμφωνα με συμπεράσματα που πρόκειται να δημοσιευθούν από επιστήμονες που συμβουλεύουν τη βρετανική κυβέρνηση.

Τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν, σύμφωνα με τη μελέτη που επικαλείται το Politico. Σε αυτή επισημαίνεται ότι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού είναι ένας από τους κύριους λόγους που οδηγούν σε υψηλή προστασία έναντι της Covid-19.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με ενισχυτική δόση έχουν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να καταλήξουν σε νοσοκομείο λόγω της Covid-19.

Η μελέτη έρχεται την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει περισσότερες από 90.000 νέες μολύνσεις την ημέρα την τελευταία εβδομάδα -είναι ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δημοσιεύσει τα αρχικά στοιχεία για τη σοβαρότητα της νόσου πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα λιγότερο καλά νέα είναι ότι ενώ η Όμικρον φαίνεται γενικά πιο ήπια, διαπιστώθηκε ότι δεν είναι αρκετά ήπια ώστε να αποφευχθεί μεγάλος αριθμός νοσηλειών. Οι ειδικοί βρήκαν στοιχεία ότι για όσους αρρωστήσουν βαριά, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες νοσηλείας και θανάτου.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι πολύ υψηλή, γεγονός που σημαίνει ότι παρόλο που είναι πιο ήπια, οι λοιμώξεις θα μπορούσαν να εκτοξευθούν σε τέτοιο σημείο, που πάρα πολλοί να εξακολουθούν να καταλήγουν στο νοσοκομείο –αναιρώντας ουσιαστικά τη μείωση της σοβαρότητας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria