Μόνιμοι: 500 προσλήψεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία – Ποιες ειδικότητες θα αφορά η προκήρυξη-μαμούθ! - OlaDeka

Μόνιμοι: 500 προσλήψεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία – Ποιες ειδικότητες θα αφορά η προκήρυξη-μαμούθ!

Στην πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις υπηρεσίες του και να βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Στόχος του υπουργείου είναι να πάρουν «ανάσα» οι υπηρεσίες που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της απονομής συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των προσληφθέντων θα αντληθεί από την δεξαμενή των επιλαχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Το υπερταμείου ασφάλισης θα εντάξει στο δυναμικό οικονομολόγους, αλλά και εξειδικευμένα στελέχη πληροφορικής. Παράλληλα, το υπερταμείο ασφάλισης θα ενισχυθεί και μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προσληφθούν έξι άτομα, ενώ από το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο αφορά 25.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο ο φορέας κοινωνικής ασφάλισης έχει αιτηθεί την πρόσληψη επιπλέον 50 ατόμων, τα οποία θα συνδράμουν στο έργο της απονομής των εκκρεμουσών συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην κοινωφελή εργασία μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τον ΟΑΕΔ και έχει δύο σκέλη. Το πρώτο μέρος της δράσης αφορά στην τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΚΠΠ, συναφείς φορείς και υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων. Το δεύτερο σκέλος αφορά σε πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών σε αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν, συνιστώντας μια ενεργητική πολιτική απασχόλησης. Η συμμετοχή στην κατάρτιση (όπου έχουν προστεθεί νέες θεματικές) είναι υποχρεωτική για τους ωφελούμενους έως και 54 ετών και προαιρετική για τους ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω. Η διαδικασία και οι όροι υλοποίησης της κατάρτισης θα εξειδικευτούν σε ξεχωριστή πρόσκληση προς τους Παρόχους Κατάρτισης. Επομένως, όσοι ενταχθούν σε δράσεις κατάρτισης θα εργαστούν σε Δήμους, Περιφέρειες κλπ. για 7 μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος και θα συμμετέχουν στην κατάρτιση για ένα μήνα.

Οι ωφελούμενοι άνω των 55 ετών θα εργαστούν για 8 μήνες.

Μάλιστα, οι ωφελούμενοι της Κοινωφελής Εργασίας λόγω του ότι θα τοποθετηθούν στις αρχές του 2022 στις θέσεις τους θα λάβουν αποδοχές με βάση τον νέο κατώτατο μισθό των 663 ευρώ που θα ισχύσει από 1.1.2022.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria