ΚΙΝΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Οδηγίες Διαδικασίας Εκλογής ΠΕ Καστοριάς - OlaDeka

ΚΙΝΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Οδηγίες Διαδικασίας Εκλογής ΠΕ Καστοριάς

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ν.Ε. Συντονισμού Π.Ε. Καστοριάς ενημερώνει ότι κατά την ημέρα των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου και αν απαιτηθεί και της 12ης Δεκεμβρίου τα εξής : 

ΕΙΣΟΔΟΣ

Σε χώρο έξω από το Εκλογικό Τμήμα (αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και εκτός κτιρίου σε υπαίθριο χώρο),2-3 εθελοντές που μπορεί να είναι και εκπρόσωποι υποψηφίων:

• φροντίζουν όσοι περιμένουν σε ουρά να τηρούν μια απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων

• ελέγχουν αν οι προσερχόμενοι στο τραπέζι φορούν μάσκες

• έχουν έντυπα αιτήσεων και βοηθούν όσους δεν το έχουν ήδη κάνει να συμπληρώσουν την αίτησή τους 

• όταν διαπιστώσουν ότι μπορεί να εισέλθει στο ΕΤ ο επόμενος, φροντίζουν πρώτα να απολυμάνει τα χέρια του με αντισηπτικό.

 Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. 

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. 

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ

Ο ψηφοφόρος παραδίδει στον Χειριστή ταμπλέτας την αίτηση και αυτός αναζητά τον ψηφοφόρο στον Εθνικό Εκλογικό κατάλογο1. Αν είναι ήδη μέλος του ΚΙΝΑΛ, ολοκληρώνεται η διαπίστευση και δίνει στο Γραμματέα τον αριθμό διαπίστευσης, διαφορετικά για να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου πρέπει να συμπληρώσει αίτηση μέλους ή φίλου και να επανέλθει. 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Αφού γίνει η διαπίστευση ο ψηφοφόρος προχωρά στο Γραμματέα στον οποίο παραδίδει το έγγραφο πιστοποίησής του (Ταυτότητα, Διαβατήριο ή Άδεια Οδήγησης), αυτός συμπληρώνει τα στοιχεία του στην «Κατάσταση Ψηφισάντων», καταγράφοντας και τον κωδικό διαπίστευσης και βάζει τον ψηφοφόρο να υπογράψει στην κατάσταση αφού καταθέσει το ποσό των τριών ευρώ (μόνο την πρώτη 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 [email protected]

Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ : 6936597210                                                                     Καστοριά , 01/12/2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ημέρα εκλογών). Αν ο ψηφοφόρος ζητήσει απόδειξη, την ετοιμάζει ο Γραμματέας με την υπογραφή του και τη σφραγίδα του ΕΤ.

ΨΗΦΟΣ

Αφού γίνει η εγγραφή, ο ψηφοφόρος προχωρά στον Πρόεδρο ο οποίος κρατά το έγγραφο πιστοποίησης του και του παραδίδει το ψηφοδέλτιο και ένα φάκελο.

Αφού ο ψηφοφόρος επιστρέψει από το παραβάν, ο Πρόεδρος του επιστρέφει την ταυτότητά, και στη συνέχεια σφραγίζει και μονογράφει το φάκελο, τον οποίο ρίχνει ο ψηφοφόρος στην κάλπη και αποχωρεί από το Εκλογικό τμήμα.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

   ΘΩΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria