Καλλιτέχνες της Καστοριάς: Η ζωγράφος Αικατερίνη Δημηροπούλου (εικόνες) - OlaDeka

Καλλιτέχνες της Καστοριάς: Η ζωγράφος Αικατερίνη Δημηροπούλου (εικόνες)

Έμπνευση….«… δεν υπάρχει ούτε χάρτης ούτε μέθοδος. Ξέρουμε μόνον πως το αίμα καίει σαν λιωμένο γυαλί, πως εξαντλεί και εξαφανίζει τη γλυκιά γεωμετρία που μάθαμε, πως θρυμματίζει όλες τις τεχνοτροπίες που στηρίζονται στην χωρίς παρηγοριά ανθρώπινη θλίψη∙ »….έλεγε ο Λόρκα για την έννοια της έμπνευσης.

Για όλους τους δημιουργούς της τέχνης και του σχεδιασμού, οι πηγές έμπνευσης τους μπορεί να διαφέρουν. Η ίδια η τέχνη, οι γκαλερί και τα μουσεία, το διαδίκτυο, η έβδομη τέχνη, τα βιβλία και ο έντυπος τύπος, η μουσική, η ζωή αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργούνται οι αξίες και οι αναμνήσεις μας.

Η Αικατερίνη Δημηροπούλου γεννήθηκε και ζει στην Καστοριά.
Έμενε σε ένα σπίτι δίπλα στην λίμνη, όπου είχε δημιουργήσει το ατελιέ της. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Δημηρόπουλο με τον οποίο απέχτησαν δύο παιδιά. Μόλις τα τελευταία χρόνια μετακόμισε στο Νταηλάκη.
Η καθημερινή της επαφή με την πόλη και την λίμνη σε όλες τις εποχές, έγινε η πηγή έμπνευσή της, σχεδόν σε όλα τα έργα της. Μέσα στους πίνακές της έχει αποτυπωθεί η λατρεία για την γενέτειρά της Καστοριά.

Αγγελική Γιώτη

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria