Η εταιρεία Grid tractor εγκαινιάζει την ηλεκτροκίνηση για τους αγρότες - OlaDeka

Η εταιρεία Grid tractor εγκαινιάζει την ηλεκτροκίνηση για τους αγρότες

Η ηλεκτροκίνηση ενός μεσαίου μεγέθους τρακτέρ στην Καλιφόρνια μειώνει τις εκπομπές άνθρακα όσο και την αντικατάσταση 45 αυτοκινήτων με ηλεκτρικά

Η διασταύρωση της γεωργίας, της ενέργειας, της χρηματοδότησης και της τεχνολογίας είναι αυτή που θα κάνει όλη τη διαφορά στην οικονομία των αγροτών και στην οικολογία του μικρού μας πλανήτη. Πριν από μια δεκαετία, η Gridtractor έθεσε τους στόχους της για την ηλεκτροδότηση των τρακτέρ παγκοσμίως και του ντίζελ αγροτικού εξοπλισμού. Τώρα υπάρχει η ευκαιρία να ξεκινήσει αυτόν τον μετασχηματισμό.

Πρόσφατα μίλησα με τον David Meyers, διευθύνοντα σύμβουλο της Gridtractor, για αυτό. Έχει μια συμβουλή για όλους τους μεγάλους κατασκευαστές: “μην επαναλάβετε τα λάθη των μεγάλων εταιρειών αυτοκινήτων. Αν είχατε πει στην GM πριν από 10 χρόνια, όταν η Tesla έκανε δοκιμές, ότι η αγοραστική αξία της περασμένης εβδομάδας έρχεται, θα γελούσαν. Μην αφήνετε τους μικρούς κατασκευαστές ηλεκτρικών τρακτέρ να γίνουν το επόμενο μοντέλο Tesla όταν έχετε την ευκαιρία να το μεταμορφώσετε τώρα. ”  Αυτό είναι το μήνυμα. Ταυτόχρονα, εκείνες οι μικρότερες εταιρείες, όπως το Monarch Tractor, διατηρούν τη δυναμική τους.

Η Καλιφόρνια είναι το εργαστήριο για πολλές τεχνολογικές δομές της αγοράς. Ωστόσο, οι αγρότες παγκοσμίως θα έχουν βαθιά απήχηση λόγω παραγωγής των δικών τους καυσίμων και της εξοικονόμησής τους έως και 75% του κόστους των καυσίμων. Δεδομένου ότι η υποδομή αποτελεί βασικό ζήτημα για τα ηλεκτρικά οχήματα κάθε είδους, οι μεγάλες φάρμες είναι ήδη μπροστά, επειδή αντλούν νερό για άρδευση. Μπορούν να ρυθμίσουν τους χρονομετρητές τους για να χρησιμοποιήσουν την ισχύ που βρίσκεται στα EVs (ηλεκτρικά αυτοκίνητα) — τώρα είναι χρόνος επαναφόρτισης, τώρα είναι χρόνος άρδευσης.

Ο Meyers είπε ότι θέλουν να δουλεύουν με όλους τους κατασκευαστές, αλλά αναφέρθηκε μόνο στους εμπλεκόμενους. Μπορούν να βοηθήσουν στα οικονομικά ζητήματα και στην ανάπτυξη των ελλείψεων.

Ο Meyers επεσήμανε ότι σε μέρη όπως η Αφρική, η ηλεκτροδότηση σε οικογενειακές φάρμες είναι ιδανική για ανάπτυξη τόσο από πλευράς κερδών όσο και Οικολογίας.

Δεν έχω εργαστεί ποτέ σε μεγάλη γεωργική φάρμα. Στο μικρό βιολογικό αγρόκτημα στο οποίο δούλευα, είχαμε ένα τρακτέρ. Παρόλο που εμείς σπέρναμε και θερίζαμε, είχαμε και μεγάλες χειμερινές καλλιέργειες. Κάπως έπρεπε να τα καταφέρουμε. Μόλις το τρακτέρ πάγου μπήκε σε λειτουργία, οι μέλισσες που υπήρχαν τριγύρω μου κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν. Αναρωτήθηκα πώς οι κρύσταλλοι που τοποθετήθηκαν στρατηγικά και προστατευτικά για τη γη μπορούσαν να έχουν τόσο μεγάλες εκπομπές αερίων.

Κανείς από εμάς δεν αγνοούσε τους κινδύνους του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Σε κάθε αγρόκτημα, αλλά κυρίως σε μεγάλες φάρμες, η αντικατάσταση των ελκυστήρων πάγου με ηλεκτρικά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών που αλλάζουν το κλίμα και την ατμοσφαιρικής ρύπανση.

Ένα δελτίο τύπου από την Gridtractor, η οποία είναι μερικώς θυγατρική της Polaris Energy Services, τονίζει ότι ο πρώτος πελάτης της εταιρείας είναι η Terranova Ranch, η οποία σκοπεύει να κάνει περισσότερα βήματα στην αειφόρο προστασία του πλανήτη.

Η γεωργία στην Καλιφόρνια δίνει τροφή σε μεγάλο μέρος της χώρας. Η Gridtractor λέει ότι οι αγρότες της Καλιφόρνια έχουν ευκαιρία χρηματοδότησης για να βοηθηθούν στην αντιστάθμιση του κόστους ηλεκτροκίνησης.

“Για παράδειγμα, το πρόγραμμα αντικατάστασης γεωργικών ελκυστήρων του San Joaquin Air Resources Board παρέχει κεφάλαια για την αντικατάσταση του χρησιμοποιούμενου κινητού εξοπλισμού που περιλαμβάνει τις γεωργικές εργασίες, όπως ορίζεται από το California Air Resources Board. Επιπλέον, η Polaris έλαβε πρόσφατα επιχορήγηση ύψους 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια (CEC) για να αναπτύξει τεχνολογία αυτοματισμού που διαχειρίζεται τους γεωργικούς ενεργειακούς πόρους, ώστε να μειώσει το καθαρό φορτίο αιχμής στο δίκτυο της Καλιφόρνια.”

Το Gridtractor αποκαλύφθηκε τις τελευταίες εβδομάδες “για να αναπτύξει τεχνολογία φόρτισης, ηλεκτροκίνηση στόλου και υπηρεσίες διαχείρισης ενέργειας για ηλεκτρικούς τρακτέρ και βαρύ αγροτικό εξοπλισμό” σε ολόκληρη τη χώρα, ξεκινώντας από την Καλιφόρνια.

Το Gridtractor θα βοηθήσει τους αγρότες να ενσωματώσουν απρόσκοπτα την ηλεκτρική φόρτιση και την τεχνολογία vehicle-to-grid (όχημα προς δίκτυο -V2G) στις δραστηριότητές τους για την ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου με την έξυπνη ενεργειακή πλατφόρμα. Επιπλέον, η εταιρεία εκτιμά ότι οι φάρμες μπορούν να εξοικονομήσουν 55-75% στο κόστος των καυσίμων αλλάζοντάς το με ηλεκτρικό και έως και 90% παρέχοντας αποθηκευμένη ισχύ στις αντλίες άρδευσης και στο δίκτυο. Για να ξεκινήσει, το Terranova Ranch ” θα χρησιμοποιήσει το μοντέλο σχεδιασμού Gridtractor Software-as-a-Service (SaaS) για να ορίσει το άνοιγμα στα ηλεκτρικά τρακτέρ και την ενσωμάτωση με την υπάρχουσα ηλεκτρική υποδομή σε τοποθεσίες με αντλίες άρδευσης και ηλιακές συστοιχίες.”

“Η συνεργασία με την Gridtractor για ένα καλύτερο περιβάλλον είναι κερδοφόρα τόσο για τους πελάτες μας όσο και για τη γεωργική βιομηχανία της Καλιφόρνια, η οποία παράγει τουλάχιστον το ένα τρίτο των λαχανικών της χώρας και τα δύο τρίτα των φρούτων και των καρπών της”, δήλωσε ο Don Cameron, Αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Terranova Ranch. “Εδώ και σαράντα χρόνια, η ομάδα μας έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη βιωσιμότητα και τη διατήρηση του εδάφους, του νερού και της ποιότητας του αέρα, γεγονός κρίσιμο για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των καλλιεργειών και της ευεξίας των εργαζομένων. Κάνουμε ένα βήμα παραπέρα με τη συνεργασία μας με το Gridtractor για τη μείωση των εκπομπών και τη μετατροπή της ενέργειας στο ράντσο μας.”

Μιλώντας με τον David Meyers, εμπνεύστηκα από το εγγενώς ζωτικό και υποστηρικτικό έργο της εταιρείας και νομίζω ότι το έδαφος είναι εύφορο για αυτή τη διαδικασία. Οι αγρότες πρέπει απλώς να εκπαιδεύονται για την εξοικονόμηση χρημάτων, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε ενδιαφέρον για οικολογική ή κλιματική βιωσιμότητα.

“Παρατηρώντας την ταχεία επιτάχυνση της υιοθέτησης EV, ειδικά στον τομέα των βαρέων καθηκόντων, συνειδητοποιήσαμε ότι η γεωργία είναι ελλιπής στην ηλεκτροκίνηση. Και λαμβάνοντας υπόψη τις εκπομπές που παράγονται από ένα τρακτέρ, πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμο να βοηθήσουμε τους αγρότες να υιοθετήσουν αυτή την τεχνολογία πιο γρήγορα και πιο απρόσκοπτα”, δήλωσε ο Meyers. “Το σημαντικότερο μέρος του έργου για την ηλεκτροκίνηση των μεταφορών χτίζει την υποδομή ώστε να υποστηρίξει την αύξηση ζήτησης στο δίκτυο και με το στοιχείο οχήματος-δικτύου, μπορούμε ουσιαστικά να μετατρέψουμε ένα ηλεκτρικό τρακτέρ σε μια γιγαντιαία μπαταρία. Εκτιμούμε ότι εκτός από την εξοικονόμηση χώρου, οι αγρότες μπορούν να εξοικονομήσουν 15 τοις εκατό σε έξυπνες εφαρμογές φόρτισης και φόρτωσης οχήματος σε δίκτυο, και με συνολική εξοικονόμηση κόστους 90% που θα συμπληρωθεί με χαμηλότερο κόστος συντήρησης και επισκευής.”

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ειρήνη Παγκουλίδου

Με πληροφορίες από CleanTechnica

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria