ΕΤΑΚ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - OlaDeka

ΕΤΑΚ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Το Ε.Τ.Α.Κ. Καστοριάς ευχαριστεί τον βουλευτή Καστοριάς κ.Τζηκαλάγια Ζήση για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τις εθελοντικές ομάδες και τους εθελοντές διασώστες.

Προς αποφυγή παρερμηνειών σχετικά με την απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας του οχήματος που διατηρεί, το Ε.Τ.Α.Κ. προβαίνει στην παρακάτω διευκρίνηση.

 Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της κυβέρνησης υπό τους κυρίους Τζηκαλάγια Ζήση βουλευτή Καστοριάς, Κούβελα Δημήτριο βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και Κονταδάκη Στέλιου διευθυντή οργανωτικού γραφείου πρωθυπουργού, στα γραφεία του Ε.Τ.Α.Κ. τον Σεπτέμβριο του 2021, τέθηκαν θέματα που αφορούσαν τις εθελοντικές ομάδες που ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν αφορούσαν τον τρόπο πιστοποίησης των εθελοντών, τον μηχανισμό κινητοποίησης τους, τον έλεγχο των εθελοντικών ομάδων από την ΓΓΠΠ, την επικαιροποίηση των καταλόγων των εθελοντικών ομάδων καθώς και θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των εθελοντικών οργανώσεων.

Σε ερώτηση του βουλευτή κ. Κούβελα σχετικά με ποια άλλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εθελοντικές ομάδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Θέσαμε το θέμα των οχημάτων των ομάδων τα οποία κατά κόρον προέρχονται από δωρεές.

Προτάθηκε λοιπόν από το Δ.Σ του Ε.Τ.Α.Κ. οι εγγεγραμμένες ομάδες στο μητρώο της ΓΓΠΠ να έχουν το δικαίωμα να διατηρούν ένα όχημα η κάθε μια, απαλλαγμένο από τέλη κυκλοφορίας και πάσης φύσεως φορολογία.

Είναι λοιπόν σαφές ότι ουδέποτε ζητήθηκε η κατ’ εξαίρεση απαλλαγή μόνο του οχήματος του Ε.Τ.Α.Κ. από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, αλλά αυτό τέθηκε από το ΔΣ σαν πρόταση για όλη την Ελληνική επικράτεια.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Κ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria