Επιστήμονες στην Οξφόρδη εντόπισαν το μυστικό συστατικό για τη ζωή στη Γη - OlaDeka

Επιστήμονες στην Οξφόρδη εντόπισαν το μυστικό συστατικό για τη ζωή στη Γη

Οι επιστήμονες στην Οξφόρδη έχουν κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στην κατανόηση του πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη, αφού ανακάλυψαν ότι ο σίδηρος είναι ένα βασικό συστατικό όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλους πλανήτες.

Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο σίδηρος είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει σχεδόν όλη η ζωή στη Γη. Φτιαγμένος από μάζα, ο σίδηρος (Fe) είναι ένα άφθονο χημικό στοιχείο στον πλανήτη και ακολουθεί το οξυγόνο (O). Είναι επίσης το τέταρτο πιο κοινό στοιχείο στο φλοιό της γης και σχηματίζει το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού και εξωτερικού πυρήνα του πλανήτη.

Η ποσότητα σιδήρου στο μανδύα της γης – ένα στρώμα πυριτικού βράχου μεταξύ του φλοιού και του εξωτερικού πυρήνα – πιστεύεται ότι έχει “ρυθμιστεί” από τις συνθήκες υπό τις οποίες ο πλανήτης σχηματίστηκε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

Σύμφωνα με την ομάδα της Οξφόρδης, αυτό συνέχισε να έχει “σημαντικές επιπτώσεις για το πώς αναπτύχθηκε η ζωή” στη Γη.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται τώρα ότι ανακάλυψαν μια διαδικασία με την οποία ο σίδηρος βοήθησε στη διαμόρφωση της ανάπτυξης σύνθετων μορφών ζωής.

Τα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό PNAS, μπορεί να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα την πιθανότητα ανάπτυξης εξωγήινης ζωής σε άλλους, βραχώδεις πλανήτες.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ειρήνη Παγκουλίδου

Με πληροφορίες από Express Uk

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria