ΕΠΑΛ – Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε μαθήτρια μέσα σε αίθουσα - OlaDeka

ΕΠΑΛ – Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε μαθήτρια μέσα σε αίθουσα

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο καθηγητής που χειροδίκησε έχασε τη δουλειά του.

Σάλο προκάλεσε η είδηση ότι καθηγητής χτύπησε μαθήτρια μέσα σε ΕΠΑΛ στην Αττική. Μάλιστα, μετά το βίντεο – ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε, οι διαδικασίες για την αποπομπή του συγκεκριμένου καθηγητή ξεκίνησαν άμεσα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Έκανε δεκτή την εισήγηση του ΠΥΣΔΕ το υπουργείο

Συνήλθε άμεσα την επόμενη ημέρα το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η εισήγηση έγινε δεκτή από το Υπουργείο, υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασής του και απολύεται.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο καθηγητής, που δίδασκε σε ΕΠΑΛ, μετά από λεκτική αντιπαράθεση που είχε με τη μαθήτρια, τη χτύπησε δύο φορές. Την πρώτη φορά με χαστούκι και ύστερα την τράβηξε από τα μαλλιά. Καθώς η μαθήτρια βρισκόταν στο πάτωμα δέχτηκε ακόμα ένα χτύπημα. Συμμαθητές της κοπέλας έσπευσαν να σταματήσουν τον καθηγητή και ύστερα από το περιστατικό οι καθηγητές προσπάθησαν να βάλουν τον εκπαιδευτικό σε άλλη αίθουσα για να τον γλιτώσουν από τις αντιδράσεις των μαθητών.

Έσπασαν το αυτοκίνητο του καθηγητή οι συμμαθητές της

Τα παιδιά κατόπιν έσπασαν το αυτοκίνητο του καθηγητή, αναποδογυρίζοντάς το. Ο καθηγητής φυγαδεύτηκε από άλλη έξοδο, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τη μαθήτρια, η λεκτική αντιπαράθεση με τον καθηγητή προκλήθηκε επειδή δεν της έσβηνε απουσία και, όπως καταγγέλλει η ίδια, συστηματικά της έβαζε απουσίες για αναίτιες, όπως υποστηρίζει, αφορμές.

Το βίντεο από το ΕΠΑΛ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria