Επίσκεψη Δημάρχου Νεστορίου και Αντιδημάρχων στο Επταχώρι - OlaDeka

Επίσκεψη Δημάρχου Νεστορίου και Αντιδημάρχων στο Επταχώρι

Ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, συνοδευόμενος από τους 3 Αντιδημάρχους Ιωάννα Νταούτη, Κώστα Λέκκο και Αργύρη Κεραμάρη, επισκέφθηκε το Επταχώρι, αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους και τους ενημέρωσε για την πορεία των έργων που αφορούν τον οικισμό.

Ιδιαίτερα στάθηκε στα 2 νέα έργα που ενέταξε ο Δήμος στο ΕΣΠΑ πρόσφατα και αφορούν την «Ανάπλαση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου» με προϋπολογισμό 469.969,58 ευρώ και την «Ενεργειακή αναβάθμιση του κοινοτικού καταστήματος» με προϋπολογισμό 110.000 ευρώ.

Για το έργο της ανάπλασης της Ιεράς Μονής, ο Δήμαρχος Νεστορίου έκανε την ακόλουθη δήλωση : 

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο του Δήμου, διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Επταχωρίου, μέσω του οποίου θα συντηρηθούν και θα αποκατασταθούν τα κτίσματα και ο περιβάλλον χώρος της Μονής. Θα αναδειχθεί επιτέλους το ιστορικό αυτό βυζαντινό μνημείο, ενώ η λειτουργία του θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο Επταχώρι.

Η μελέτη του έργου προετοιμάστηκε από τη δημοτική αρχή την περίοδο 2011 – 2014, επικαιροποιήθηκε και υποβλήθηκε στην διαχειριστική αρχή από τη σημερινή δημοτική αρχή, αξιολογήθηκε θετικά από την αρμόδια υπηρεσία μετά από συνεχείς επαφές και συνεργασίες και πρόσφατα υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, η ένταξη του έργο στο μέτρο Πολιτισμού του προγράμματος. Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση και η κατασκευή του έργου από τον Δήμο Νεστορίου.

Συνεπώς, η ένταξη του έργου είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής και μακροχρόνιας προσπάθειας της δημοτικής αρχής και παράλληλα αποτελεί δικαίωση των ανθρώπων της εκκλησιαστικής επιτροπής. Ιδιαιτέρως αποτελεί δικαίωση για τον αείμνηστο Νίκο Σιασιούλη που πίστεψε στο έργο, πάλεψε για αυτό και στάθηκε δίπλα μας ηθικά και αγωνιστικά όλα τα χρόνια της προετοιμασίας και της προσπάθειας».

Γραφείο Τύπου

Νεστόριο, 28 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria