Ελληνικό takeaway ανοίγει νέο εστιατόριο στο Preston ο Βασίλης Καραστέργιος και η Χριστίνα Λαπόρδα - OlaDeka

Ελληνικό takeaway ανοίγει νέο εστιατόριο στο Preston ο Βασίλης Καραστέργιος και η Χριστίνα Λαπόρδα

Η οικογενειακή επιχείρηση μετακόμισε σε μεγαλύτερο χώρο για να καλύψει τη ζήτηση

Μια οικογενειακή επιχείρηση Ελληνικού takeaway με έδρα το Preston της Αγγλίας άνοιξε ένα νέο εστιατόριο στην περιοχή Friargate, αφού η αυθεντική, υγιεινή κουζίνα του αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής στην τοπική κοινότητα.

Το Greekouzina, το οποίο ανήκει στον Βασίλη Καραστέργιο και τη Χριστίνα Λαπόρδα, αρχικά λειτούργησε ως takeaway στην περιοχή Marsh Lane, αλλά μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερη μονάδα στο κέντρο της πόλης, και τώρα προσφέρει σάλα για φαγητό.

Η Χριστίνα είπε στο Post: “μετακομίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι του 2018 καθώς εργάζομαι στο Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Lancashire αλλά ο άντρας μου είναι ιδιοκτήτης εστιατορίων στην Ελλάδα, οπότε σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να έχουμε ένα ελληνικό takeaway για αρχή, επειδή δεν γνωρίζαμε και πολύ καλά την περιοχή. Όμως, το θετικό είναι ότι οι άνθρωποι αγάπησαν το φαγητό μας και οι πωλήσεις ανέβαιναν σταδιακά, όλο και περισσότερο, οπότε δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε, το μέρος ήταν πολύ μικρό, και τότε αρχίσαμε να ψάχνουμε για κάτι μεγαλύτερο και καταλήξαμε εδώ!”

Η Χριστίνα λέει ότι το νέο εστιατόριο, το οποίο θα λειτουργεί ως takeaway, delivery και ως σάλα για δείπνο, έχει σχεδιαστεί με μοντέρνο τρόπο και συνεχίζει να προσφέρει το ίδιο δημοφιλές μενού όπως και πριν: χειροποίητο σουβλάκι, γύρο, κεμπάπ πολιτικό, μπακλαβά και φρέσκες σαλάτες.

Ο επιπλέον χώρος σημαίνει επίσης ότι το εστιατόριο μπορεί να επεκτείνει τις ώρες λειτουργίας του, καθώς και το μενού του, και μέχρι στιγμής ασχολούνται με ένα νέο ελληνικό μενού για πρωινό, που θα λανσαριστεί το νέο έτος, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών αρτοσκευασμάτων, αυθεντικού ελληνικού καφέ και γιαουρτιού με μέλι.

Το ζευγάρι είχε γρήγορη ανάκαμψη πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς το αρχικό τους takeaway, το οποίο ονομάστηκε ένα από τα “καλύτερα ελληνικά εστιατόρια” στα Βρετανικά Βραβεία Kebab 2021, έκλεισε μόνο δύο ημέρες πριν ανοίξει ο νέος χώρος την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, αλλά η Χριστίνα λέει πως το τρέξιμο άξιζε τον κόπο.

Η Χριστίνα, ο γιος της οποίας εργάζεται επίσης στην επιχείρηση, πρόσθεσε: “φαίνεται ότι μέρα με τη μέρα, περισσότεροι άνθρωποι έρχονται να δοκιμάσουν το φαγητό μας, ήταν μια τρελή πρώτη εβδομάδα, αλλά τα καταφέραμε! Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα που δουλεύει σκληρά.

“Μέχρι στιγμής είχαμε μεγάλη υποστήριξη, αλλά θα θέλαμε να δούμε περισσότερους ανθρώπους, που δεν έχουν δοκιμάσει ελληνικό φαγητό, να επισκεφθούν τον χώρο μας και να δοκιμάσουν τα πιάτα μας.

“Προσπαθούμε να διατηρούμε το φαγητό υγιεινό, εκτός από τις πατάτες, τίποτα άλλο δεν είναι τηγανητό, επιμένω σε αυτό επειδή οι άνθρωποι ακούνε “γρήγορο φαγητό” και υποθέτουν ότι είναι τηγανητά, αλλά δεν υπάρχει τίποτα τηγανητό. Το κρέας μας είναι ψημένο στη σχάρα και χρησιμοποιούμε και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στις σαλάτες μας. Όλα τα συστατικά μας είναι τοπικά και φρέσκα, έχουμε σπιτικές σάλτσες καθώς και γλυκά που σταδιακά γίνονται ευπώλητα, οπότε είναι ένας χώρος υγιεινού, γρήγορου φαγητού.”

Το Greekouzina λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 11 π.μ. και 10 μ.μ. και μπορείτε να παραγγείλετε online ή να επισκεφθείτε τον χώρο τους στην οδό 157 Friargate.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ειρήνη Παγκουλίδου

Με πληροφορίες από Lancanshire Post

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria