Εικονική Δοκιμή: Μετρήσεις Χωρίς Επαφή Μέσω Εφαρμογής Που Μετατρέπει Σε Εμπειρία Τις Ψηφιακές Αγορές - OlaDeka

Εικονική Δοκιμή: Μετρήσεις Χωρίς Επαφή Μέσω Εφαρμογής Που Μετατρέπει Σε Εμπειρία Τις Ψηφιακές Αγορές

Η Black Friday και η Cyber Monday μπορεί να έχουν τελειώσει, αλλά η περίοδος των διακοπών για το 2021 αναμένεται ισχυρή, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και την ένωση λιανικού εμπορίου στον κόσμο, National Retail Foundation (NRF), η οποία προβλέπει ότι οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν θα αυξηθούν μεταξύ 8,5% και 10,5% από πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, η ζωή με την πανδημία έχει κάνει χώρο στις ηλεκτρονικές αγορές, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν λόγους για να αποφύγουν τις ουρές στα εμπορικά κέντρα και να αγοράσουν τα αγαπημένα τους αντικείμενα με τον ευκολότερο τρόπο — με το πάτημα ενός κουμπιού. Εκεί έρχεται η δύναμη της AI (Τεχνητή Νοημοσύνη), καθώς οι εικονικές εφαρμογές χρησιμοποιούν την όραση του υπολογιστή, τη βαθιά μάθηση, την AI και την τεχνολογία απεικόνισης για να ενισχύσουν και να βελτιώσουν την εμπειρία ηλεκτρονικού εμπορίου. Τον Αύγουστο, ο κολοσσός καλλυντικών Il Makiage απέκτησε το Ισραηλινό πρόγραμμα υπολογιστικής απεικόνισης Voyage 81 για να μεταφέρει τον τρέχοντα αλγόριθμό τους στο επόμενο επίπεδο, προκειμένου να βοηθήσει τους πελάτες της να ταιριάξουν τα σωστά προϊόντα με το δέρμα τους. Και οι πελάτες χρησιμοποιούν την τεχνολογία AI του ισραηλινού προγράμματος οπτικής αναζήτησης Syte, για να βρουν σχετικά προϊόντα μέσω μιας επαυξημένης λειτουργίας αναζήτησης που περιλαμβάνει αυτοματοποιημένη προσθήκη ετικετών προϊόντων, αναζήτηση με φωτογραφία και κείμενο για εξατομικευμένες συστάσεις.

Για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την πατενταρισμένη εφαρμογή μέτρησης σώματος από την εταιρεία Sizer Technologies, η AI έχει γίνει ένας τρόπος για να δημιουργήσει ακριβή μεγέθη ρούχων χωρίς να πάει κάποιος σε κατάστημα. Οι αλγόριθμοι τεχνολογίας AI και βαθιάς μάθησης της εταιρείας υπολογίζουν τις ακριβείς μετρήσεις σώματος ενός πελάτη σε μία μόνο σάρωση. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα οποιασδήποτε κινητής συσκευής για εξατομίκευση σε πραγματικό μέγεθος.

Ο υψηλός βαθμός ακρίβειας μειώνει σημαντικά τις ανακρίβειες όσον αφορά το μέγεθος και στηρίζει τους καταναλωτές στην πραγματοποίηση ενημερωμένων αγορών οι οποίες μπορούν να σώσουν τις επιχειρήσεις από έξοδα εκατομμυρίων δολαρίων, λέει η αντιπρόεδρος της Sizer Yael Kochman στο NoCamels.

“Όταν πηγαίνετε σε ένα φυσικό κατάστημα μόδας, υπάρχει μια πιθανότητα 30 τοις εκατό να αγοράσετε κάτι απ΄αυτό. Aυτή η πιθανότητα πέφτει περίπου 2 τοις εκατό, όταν είστε στο διαδίκτυο. Ο κύριος λόγος, είναι ότι δεν μπορείτε να δοκιμάσετε τα ρούχα και να δείτε αν  σας ταιριάζουν. Αυτό ακριβώς επιλύει η Sizer-επιτρέπουμε στους αγοραστές να μετρηθούν ψηφιακά από την άνεση του σπιτιού τους και να λάβουν συστάσεις μεγέθους. Η αύξηση που βλέπουν οι πελάτες μας στα ακριβή ποσοστά μετατροπής και στο μέγεθος του καλαθιού αποδεικνύει ότι λειτουργεί.”

Ενώ οι πωλήσεις στο διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 32,4% το 2020, το Εθνικό Ίδρυμα Λιανικής Πώλησης αναφέρει ότι προϊόντα αξίας 428 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιστράφηκαν, κοστίζοντας στο λιανικό εμπόριο απώλεια 101 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Άλλα στοιχεία δείχνουν ότι το 20% των προϊόντων που αγοράζονται στο Διαδίκτυο επιστρέφονται, σε σύγκριση με το 9% των αντικειμένων από ένα φυσικό κατάστημα. Και το 52% αυτών των επιστροφών οφείλεται στο μέγεθος.

“Κατά τη διάρκεια του COVID, το ηλεκτρονικό εμπόριο μόδας αυξήθηκε — τα καταστήματα έκλεισαν και οι άνθρωποι δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να αγοράσουν διαδικτυακά”, λέει η Kochman, “μόλις το συνηθίσουν, δεν υπάρχει επιστροφή. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν διαδικτυακά και πρέπει να βρουν το σωστό μέγεθος, εδώ είναι που τους βοηθά η Sizer.”

“Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγορές στο διαδίκτυο έχουν ανακρίβειες όσον αφορά το μέγεθος, σε όλες τις μάρκες. Το μέγεθος 8 σε ένα κατάστημα θα μπορούσε να είναι μέγεθος 12 σε άλλο”, δήλωσε ο Adam Kaplan, Διευθύνων Σύμβουλος της Sizer, “γνωρίζουμε ότι αυτό αποθαρρύνει τους καταναλωτές και είναι εξαιρετικά δαπανηρό για τους λιανοπωλητές. Οι λύσεις που δίνουμε για τα μεγέθη επιτρέπουν στους αγοραστές να κάνουν σωστές ηλεκτρονικές αγορές και στους λιανοπωλητές μόδας ή στις εταιρείες ενδυμάτων να βελτιώσουν την αξία των προϊόντων τους.”

Μοναδικές συνεργασίες στο λιανικό εμπόριο

Η Kochman λέει στο NoCamels ότι η εφαρμογή Sizer είναι πολύ εύκολη στη χρήση. “Περιηγείστε στην αγαπημένη σας ιστοσελίδα μόδας και όταν βρείτε ένα φόρεμα ή ένα πουκάμισο που θέλετε να αγοράσετε, κάνετε κλικ στο κουμπί που λέει «βρείτε το μέγεθός μου». “Στη συνέχεια, ανοίγετε τη Sizer στο τηλέφωνό σας και εμφανίζεται ένα μοντέλο που σας δείχνει πώς να σαρώσετε. Τοποθετείτε το τηλέφωνό σας σε όρθια θέση σε ένα τραπέζι, κάνετε μερικά βήματα πίσω και το μοντέλο σας καθοδηγεί να πάρετε δύο απλές πόζες. Τότε, λαμβάνετε το μέγεθός σας για οποιοδήποτε προϊόν της ιστοσελίδας.”

“Παρασκηνιακά, οι αλγόριθμοί μας βγάζουν τις μετρήσεις του σώματός σας χρησιμοποιώντας την όραση του υπολογιστή. Αυτό διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα και μόλις γίνει όλες οι εικόνες διαγράφονται αυτόματα, έτσι ώστε τα προσωπικά σας δεδομένα να είναι ασφαλή”, προσθέτει.

Η μέτρηση μέσω σάρωσης για τα ρούχα είναι ένα ζήτημα, αλλά οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο που πρέπει να πάνε στα καταστήματα για να δοκιμάσουν σουτιέν ξέρουν πόσο δύσκολη και δυσκίνητη είναι αυτή η διαδικασία. Καθώς υπήρχε lockdown σε ολόκληρο τον κόσμο στις αρχές του 2020 και τα καταστήματα έκλεισαν, αυτό έγινε αδύνατο. Οι έμποροι λιανικής πώλησης άρχισαν να παρουσιάζουν υπηρεσίες δοκιμής σουτιέν χωρίς επαφή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια, ακόμη και πριν ανοίξουν ξανά τα καταστήματα.

Πριν λίγο καιρό, η Sizer ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Wacoal, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1949 στην Ιαπωνία, η οποία καμαρώνει για τις ακριβείς μετρήσεις των πελατών της. Τον Μάιο, η Wacoal συνεργάστηκε με τη Sizer για να ξεκινήσει το mybraFit, ένα εργαλείο που τροφοδοτείται με AI και μετρά το μέγεθος σουτιέν ενός πελάτη, σαρώνοντάς το μέσω του τηλεφώνου του.

“Η Wacoal είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εσωρούχων στις ΗΠΑ. Ήταν ένας εκπληκτικός συνεργάτης για εμάς και εκείνοι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα”, λέει η Kochman, “με τη Sizer, βλέπουν μια τεράστια άνοδο στη μετατροπή και 25 τοις εκατό στην ποσότητα του καλαθιού – έτσι είναι σαφές ότι όταν ένας αγοραστής γνωρίζει το μέγεθός τους θα ήταν πιο πιθανό να αγοράσει και να ξαναγοράσει περισσότερα προϊόντα! Αυτή τη στιγμή ενσωματώνουμε και άλλες μεγάλες εταιρείες εσωρούχων και δοκιμάζουμε μερικές από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως μάρκες μόδας.”

“Η Wacoal βασίζεται σε απαρχαιωμένες πρακτικές μεγέθους που δεν έχουν αλλάξει εδώ και δεκαετίες. Αυτό, και η αυξανόμενη στροφή προς τους καταναλωτές που ψωνίζουν στο Διαδίκτυο, μας ώθησε να βρούμε μια λύση για να απλοποιήσουμε τη διαδικασία. Μετά από έντονη μελέτη αγοράς, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τη Sizer ως συνεργάτη ψηφιακής μέτρησης λόγω της απαράμιλλης ακρίβειας στη μέτρηση του σώματος και της βολικής, φιλικής προς το χρήστη λύσης”, δήλωσε η Miryha Fantegrossi, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Σχεδιασμού στο Wacoal America. “Η εφαρμογή mybraFit είναι μια μετασχηματιστική λύση και συνδυάζοντας τις γνώσεις μας για την τεχνογνωσία αλλά και την τεχνογνωσία της Sizer, δημιουργήσαμε ένα εξατομικευμένο, αποδοτικό στο χρόνο και αλάνθαστο εργαλείο για όλους.”

Η πλατφόρμα μέτρησης σώματος χωρίς επαφή της Sizer είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και δοκιμασμένη για τους πωλητές στολών. “Όπως όλα τα καλά πράγματα, έτσι και η τροπή των γεγονότων ήταν λίγο απρόσμενη,” λέει η Kochman στο NoCamels, “ο Adam, ο διευθυντής μας, συνάντησε ένα ανώτερο στέλεχος από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στολών σε μια εκδήλωση, και του είπε πως η διαδικασία μέτρησης τους κάνει. Κατασκευάζουν δείγματα, τα στέλνουν στον πελάτη, και ο πελάτης δίνει στους εργαζόμενους να δοκιμάσουν διαφορετικά μεγέθη, ώστε να καθοριστεί το ιδανικό μέγεθος για το καθένα. Φανταστείτε λοιπόν μια αεροπορική εταιρεία με 50.000 υπαλλήλους. Αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες. Και στη συνέχεια συλλέγουν με το χέρι όλες τις μετρήσεις και τις στέλνουν στην παραγωγή. Μόλις άκουσε όμως από τον Adam για τη Sizer αναθάρρησε, διότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ψηφιοποιήσουν τη διαδικασία. Ο τρόπος λοιπόν με τον οποίο χρησιμοποιούν την εφαρμογή είναι ότι απλά στέλνουν σε όλους τους υπαλλήλους ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν σύνδεσμο, οι υπάλληλοι το ανοίγουν, σαρώνουν τον εαυτό τους και όλες οι μετρήσεις τους αποστέλλονται σε ένα ζωντανό ταμπλό και από εκεί κατευθείαν στην παραγωγή – συντομεύοντας τη διαδικασία από 6-8 μήνες σε λίγες μόνο εβδομάδες.”

Η Sizer συνεργάζεται επί του παρόντος με την Landau Scrubs, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ιατρικών στολών στις ΗΠΑ, καθώς και την Hunter Apparel Solutions, μια εταιρεία που ασχολείται με στολές για την αστυνομία, τους πυροσβέστες και άλλους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Kochman λέει επίσης ότι η εταιρεία έχει αρχίσει να συνεργάζεται με διαστημικές αντιπροσωπείες και στρατεύματα σε όλο τον κόσμο.

“Αυτό που αγαπώ στη Sizer είναι ότι μπορείτε να μιλήσετε με έναν συνταγματάρχη στρατού τη μία μέρα και την επόμενη με τον επικεφαλής του σχεδιασμού ή του προϊόντος σε μια εταιρεία μόδας. Η εφαρμογή μας είναι απαραίτητη παντού, οπότε η αγορά είναι μεγάλη και ποικίλη.”

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ειρήνη Παγκουλίδου

Με πληροφορίες από NoCamels

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria