«Εγκλωβισμένοι» στην Τουρκία ο Έλληνας αστυνομικός και η φίλη του - Έρευνα στα κινητά τους τηλέφωνα - OlaDeka

«Εγκλωβισμένοι» στην Τουρκία ο Έλληνας αστυνομικός και η φίλη του – Έρευνα στα κινητά τους τηλέφωνα

Στην Τουρκία παραμένουν ο Έλληνας αστυνομικός και η φίλη του που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι βρέθηκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη

Πιο συγκεκριμένα, δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Μιλώντας στον AΝΤ1 και τον Γιώργο Γρηγοριάδη, η μεταφράστρια του ζευγαριού δήλωσε πως δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα γιατί οι τουρκικές Αρχές ερευνούν ακόμα τα τηλέφωνά τους.

«Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η έκθεση θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αν δεν διαπιστωθεί κάτι, θα τους αφήσουν να γυρίσουν στη χώρα τους. Ευχόμαστε σε περίπου δύο ημέρες», αναφέρει η μεταφράστρια.

Την Τρίτη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιορισμούς όρους, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να σημειώνει χθες πως το ζήτημα θα έχει λυθεί εντός 48 ωρών και επεσήμανε πως η Τουρκία γνωρίζει πως δεν τίθεται κάποιο θέμα με τους δύο Έλληνες.

Σε παρόμοιο κλίμα, η μεταφράστριά τους τονίζει ότι πλέον το ζευγάρι είναι ήρεμο, παρόλο που στην αρχή φοβήθηκε.

«Τα παιδιά λένε ότι στο GPS γράψανε Κεσάνη, αλλά τους έβγαλε σε λάθος σημείο, μπήκανε σε ένα χωματόδρομο και ξαφνικά έπεσαν σε στρατιωτικό μπλόκο. Τότε ενημερώθηκαν ότι είναι σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Στην αρχή φοβήθηκαν, αλλά όταν κατάλαβαν ότι είναι τυπική η διαδικασία, ηρέμησαν. Τώρα κάνουν βόλτες, κάνουν ψώνια και οι δύο, μένουν σε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο, είναι πολύ καλά τα παιδιά. Ίσως αν δεν ήταν αστυνομικός ο Μ…, να τους είχαν αφήσει ήδη», κατέληξε η μεταφράστρια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria