Δήμος Καστοριάς - Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων - OlaDeka

Δήμος Καστοριάς – Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει τους πολίτες ότι οι Δημοτικές Υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τον αποχιονισμό και την αντιμετώπιση του παγετού στο οδικό δίκτυο  και τους κοινόχρηστους χώρους στα διοικητικά όρια ευθύνης του, είναι σε κατάσταση ετοιμότητας (συντονιστές, χειριστές, προμήθεια αλατιού) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων (παγετός, χιονοπτώσεις).

Για την επίτευξη, όμως, του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο κρίνεται αναγκαία και η συμβολή των πολιτών, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα κατά την εκδήλωση των φαινομένων, εφαρμόζοντας τις παρακάτω οδηγίες:

  • Να αποφεύγεται η χρήση νερού για το πλύσιμο εξωτερικών χώρων των ιδιοκτησιών τους και των καταστημάτων τους, κατά τις ημέρες που επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, προκαλώντας κινδύνους στην ασφαλή διέλευση των πεζών και οχημάτων.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, είτε με τα οχήματά τους, είτε πεζή.
  • Τα οχήματά τους να διαθέτουν τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες και λάστιχα χιονιού.
  • Να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία του οδικού δικτύου που θα εμποδίζουν τη διέλευση των εκχιονιστικών οχημάτων.
  • Να μεριμνούν για τον καθαρισμό του χιονιού και του πάγου του πεζοδρομίου μπροστά από την ιδιοκτησία τους, αποφεύγοντας την ρίψη αλατιού διότι προκαλεί διάβρωση και καταστροφή των πλακοστρώσεων.
  • Να αποφεύγεται η διαμονή σε εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές και είναι δύσκολη η πρόσβαση σε εκχιονιστικά μηχανήματα, εκτός και εάν χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
  • Να μεριμνούν για την έγκαιρη προμήθεια καυσίμων θέρμανσης των ιδιοκτησιών τους.
  • Οι  ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών μονάδων, να μεριμνούν για την επάρκεια τροφής των  ζώων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας.
  • Να ελέγχουν το δίκτυο ύδρευσης και τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, ώστε να μη παγώσουν.

Γραφείο Τύπου                                            Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria