Γερμανία: Lockdown για τους ανεμβολίαστους - Η Μέρκελ ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους - OlaDeka

Γερμανία: Lockdown για τους ανεμβολίαστους – Η Μέρκελ ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους

Η Γερμανία αποφάσισε επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος του κορονοϊού, μπλοκάροντας τους ανεμβολίαστους

Η Γερμανία αποφάσισε επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της επιδημίας του κορονοϊού, μπλοκάροντας σε μεγάλο βαθμό τους ανεμβολίαστους.

Έπειτα από έναν πρώτο γύρο συζητήσεων την Τρίτη, η απερχόμενη καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο διάδοχός της Όλαφ Σολτς και οι πρωθυπουργοί των 16 κρατιδίων της Γερμανίας συναντήθηκαν εκ νέου για να αποφασίσουν τα νέα μέτρα που θα ληφθούν.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα θα αποκλείονται από την πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, εκτός από τα παντοπωλεία και τα φαρμακεία, καθώς οι ηγέτες προσπαθούν να αποφύγουν την επιστροφή σε ένα ευρύτερο lockdown.

Τα νέα μέτρα:

  • Περιορισμοί επαφών για μη εμβολιασμένα άτομα
  • Η είσοδος σε καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία και κινηματογραφικές αίθουσες θα περιοριστεί μόνο σε εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν αναρρώσει.
  • Πρόσθετα τεστ για όσους έχουν εμβολιαστεί

“Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή”, είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Σολτς. “Ο αριθμός των μολύνσεων έχει σταθεροποιηθεί, αλλά σε πολύ υψηλό επίπεδο”.

Η Μέρκελ είπε ότι θα ζητηθεί από μια επιτροπή δεοντολογίας να συντάξει νομοθεσία για να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και η Μπούντεσταγκ θα συζητήσει και θα ψηφίσει για το επίμαχο μέτρο το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο.

Η Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε τους περιορισμούς ως απαραίτητη “εθνική πράξη αλληλεγγύης”, είπε ότι σε περιοχές όπου τα κρούσματα των 7 ημερών αγγίζουν τα 350, θα εφαρμοστούν μέτρα όπως το κλείσιμο νυχτερινών κέντρων και μουσικών χώρων και ο περιορισμός των εσωτερικών εκδηλώσεων σε 50 άτομα.

Δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά

Αν και η υγειονομική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες μικρή βελτίωση, συνολικά είναι ανησυχητική, με δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα covid-19 να καταγράφονται καθημερινά και τον δείκτη επίπτωσης επτά ημερών να ξεπερνά τις 440 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, την ώρα που πολλά νοσοκομεία βρίσκονται στα πρόθυρα κορεσμού.

Η κατάσταση περιπλέκεται από την τρέχουσα μεταβατική περίοδο στη Γερμανία, καθώς η Μέρκελ αποχωρεί από την καγκελαρία και ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να εκλεγεί νέος καγκελάριος από την Μπούντεσταγκ την επόμενη εβδομάδα.

Η σημερινή συνεδρίαση και οι νέοι περιορισμοί έχουν στόχο να δείξουν, όπως ελπίζει ο Σολτς, ότι “δεν υπάρχει κενό εξουσίας, όπως κάποιοι αναφέρουν αυτή την περίοδο”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria