Priti Patel: Τα ανοιχτά σύνορα στην ΕΕ οδήγησαν σε "μαζική μεταναστευτική κρίση" - OlaDeka

Priti Patel: Τα ανοιχτά σύνορα στην ΕΕ οδήγησαν σε “μαζική μεταναστευτική κρίση”

Η υπουργός Εσωτερικών λέει ότι φταίει η πολιτική καθώς η Γαλλία “καταλαμβάνεται” από μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Priti Patel χαρακτήρισε τη συσσώρευση ανθρώπων που επιδιώκουν να ταξιδέψουν στην ΕΕ ως “μαζική μεταναστευτική κρίση” και κατηγόρησε την πολιτική για τα ανοιχτά σύνορα.
Η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η συμφωνία του Σένγκεν, η οποία κατάργησε τα εθνικά σύνορα μεταξύ των κρατών μελών, έχει αφήσει τη Γαλλία “κατειλλημένη” από μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη, είπε ότι η μετανάστευση επιδεινώθηκε από την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ.
“Ας μην ξεχνάμε ότι το πραγματικό πρόβλημα στις παράνομες μεταναστευτικές ροές είναι ότι η ΕΕ δεν έχει καμία απολύτως προστασία των συνόρων – ανοιχτά σύνορα Σένγκεν”, είπε.
“Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι [οι Γάλλοι] είναι παραφορτωμένοι. Είναι αλήθεια Τι κάνουν όμως; Περιπολούν τις παραλίες αλλά έχουν αρκετούς πόρους για αυτόν τον σημαντικό αριθμό μεταναστών; Πιέζουμε συνεχώς τη Γαλλία σ’ αυτό το θέμα”.
Περισσότεροι από 24.500 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη σε μικρά σκάφη φέτος – σχεδόν τριπλασιάστηκε ο αριθμός που έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020.
Περισσότεροι από 1,000 έφτασαν την Τρίτη, ενώ την Πέμπτη δεκάδες μετανάστες πιστεύεται ότι διέσχισαν τη Μάγχη, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που έπρεπε να μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο αφού υπέστη ύποπτο ιατρικό επεισόδιο ενώ προσπάθησε να περάσει με πλοιάριο.
Ερωτηθείς εάν τα 54 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας που υποσχέθηκε στη Γαλλία να αντιμετωπίσει την κρίση το καλοκαίρι άξιζαν, δεδομένου ότι περισσότεροι από 12,000 έχουν διασχίσει τη Μάγχη από τη συμφωνία τον Ιούλιο, η Patel είπε: “δεν υφίσταται η χρηματική αξία. Υπάρχει μια μαζική κρίση μετανάστευσης.
“Έχετε ανθρώπους που έρχονται από το Σαχέλ, που έρχονται από τη Λιβύη, κατευθύνονται στην Ιταλία και μετέπειτα στην Ελλάδα.
“Τώρα η Ελλάδα έχει μια διαφορετική πολιτική αλλά ως αποτέλεσμα, αν μιλήσετε με τον Γάλλο ομόλογό μου, ακόμα και με τους δημόσιους υπαλλήλους, όλοι θα έλεγαν ότι το 70 τοις εκατό των ανθρώπων έρχονται στη βόρεια Γαλλία.
“Όλοι έρχονται από το Βέλγιο. Αυτό συμβαίνει λόγω των ανοιχτών συνόρων.”

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ειρήνη Παγκουλίδου

Με πληροφορίες από το The Guardian

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria