Estiasigreece: Απάντηση στις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη - OlaDeka

Estiasigreece: Απάντηση στις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη

Εμβρόντητος σήμερα ο κλάδος της εστίασης άκουσε τον υπουργό ανάπτυξης να τον χαρακτηρίζει Αχάριστο. 
Είναι ο ίδιος υπουργός που πριν από λίγους μήνες προέβη πάλι σε δήλωση η οποία έλεγε :
“Τα λεφτά τέλος. Η εστίαση πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να πληρώνεται και να κάθεται.”
Κύριε υπουργέ :
1.  Η εστίαση δεν έζησε Ποτέ με τα χρήματα του κράτους. Αντιθέτως το κράτος ζει και έζησε με τα λεφτά της εστίασης εδώ και δεκαετίες, με κορύφωση την τελευταία όπου επιβάλατε ΦΠΑ 24% απαιτώντας να το απορροφήσει ο κλάδος μας χωρίς αύξηση τιμών καθώς και με εργασιακά κόστη που δεν δημιουργούν ασφαλές πλαίσιο βιωσιμότητας.
2.  Η εστίαση δεν κάθεται κύριε υπουργέ. Δεν έχει ούτε καρέκλες ούτε οφίτσια. Οι άνθρωποι της δουλεύουν πάνω από 16-17 ώρες την ημέρα και μόνο τεμπέληδες δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις. Και μαζί μας, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που μας καθιστούν δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη στη χώρα!
3.  Η εστίαση δεν είναι αχάριστη . Λίγη ντροπή. Φτάνει ως εδώ . Για ποια αχαριστία μιλάτε? Αναφέρουμε ενδεικτικά:
– Το περίφημο πρόγραμμα στήριξης  του 7% που ανακοινώσατε τον Μάιο του 21 και αφορούσε το 2020, ενέταξε το 25% του κλάδου με πολλαπλές στρεβλώσεις. Γνωρίζετε φυσικά ότι όσοι το έλαβαν, συνέβη 3 μήνες τουλάχιστον αργότερα για τους πρώτους και σταδιακά οι υπόλοιποι, με κάποιους ακόμη να μην το έχουμε λάβει…Ήταν ποσό επανεκκίνησής τελικά΄? Γιατί αν ήταν έτσι το 75% θα είχε κλείσει. Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε στο 2021. Άρα ο κλάδος της εστίασης με τις πολλαπλές εναλλαγές μέτρων περιορισμών και κοστολογίων δεν χρειάζεται στήριξη? 20 μήνες πανδημία με 8-12 μήνες κλειστούς και τους υπόλοιπους με μέτρα!
4.  Υπάρχει άλλος κλάδος που να έχει στοχοποιηθεί περισσότερο με τους ατέλειωτους περιορισμούς?
5.  Για τις επιστρεπτέες προκαταβολές  κ. Υπουργέ σας θυμίζουμε ότι είναι δανεισμός και όχι ενίσχυση. Μάλιστα κ. Γεωργιάδη, μας χρεώνετε και 1,2 δισ. περίπου από αυτά που επικαλείστε ότι δώσατε στην εστίαση, ενώ ουσιαστικά τα δώσατε στους εργαζόμενους μας.
6.  Να μιλήσουμε για το περίφημο ΤΕΠΙΧ ? Δείτε τα στοιχεία σας ποσό ποσοστό από τον κλάδο μας ενισχύθηκε.
Αν θέλετε να μας διχάσετε με την κοινωνία λανθάνετε γιατί εστίαση και κοινωνία πάνε ΜΑΖΙ . Σύντομα θα το διαπιστώσετε με μεγάλη συμμετοχή και του εμπορικού κόσμου .
Επίσης, η φράση σας να “ζητήσουμε ευθύνες από τους ανεμβολίαστους”, μας εκπλήσσει διότι ουσιαστικά ζητάτε από τον κλάδο να υποκαταστήσει ΚΑΙ την αρμοδιότητα της κυβέρνησης, μετά  από τις επιπλέον ευθύνες ταυτοποίησης  ελέγχου και άλλων μέτρων. Εννοείται πως αν προβείτε σε δήλωση αδυναμίας, τότε ευχαρίστως να αναλάβουμε και αυτή τη δράση όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και 1,5 χρόνο.
Και θα πρέπει εσείς προσωπικά να αναλάβετε την ευθύνη των λεγόμενων σας.
Φυσικά, αν θέλετε και ισχύει η παλαιότερη πρόταση σας περί παραλαβής των κλειδιών από εσάς, μπορείτε να αναλάβετε τον κατά την γνώμη σας ικανοποιημένο και απόλυτα στηριγμένο κλάδο και να λειτουργήσετε Εσείς στο ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον που επικαλείστε!!! 
Κ. Υπουργέ, στο δρόμο του λάθους όποτε και να σταματήσετε είναι σωστό.
Επειδή σχετικά σύντομα θα επισκέπτεστε τα μαγαζιά μας για την δική σας εργασιακή και πολίτικη εξασφάλιση, είναι καλό να μας λάβετε Σοβαρά υπόψιν σας διότι έχετε και το χαρακτηριστικό ιδίωμα να Τορπιλίζετε επανειλημμένα τη σχέση μας με την κυβέρνηση, που σε καμμιά των περιπτώσεων δεν αγνοούμε ούτε την προσπάθεια που καταβάλει αλλά ούτε και τα αναγκαίο καλό κλίμα  που εσείς μάλλον δεν κατανοείτε. Πράγμα που εμείς το κάνουμε εδώ και 1,5 χρόνο υπομονετικά ως κλάδος.
Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.
Υ.Γ για την πιο εμπεριστατωμένη μελετη της ικανοποίησης του κλάδου σας επισυνάπτουμε και την πρόσφατη δημοσκόπηση της alco.
https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=C8E25136D786D9C9!1139&ithint=file%2cpptx&authkey=!AIgfd2GZoT0bepU
Ελπιζουμε να σας βοηθήσει για να μην προβείτε μελλοντικά σε νέους αφορισμούς.

#παρε_θεση#estiasigreeceΚυριάκος ΜητσοτάκηςΆδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria