Bαρυχειμωνιά από τα μέσα της άλλης εβδομάδας - OlaDeka

Bαρυχειμωνιά από τα μέσα της άλλης εβδομάδας

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Βόρεια Ελλάδα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ενώ στα μέσα της άλλης εβδομάδας αναμένουμε νέα «βουτιά» του υδράργυρου και χιόνια ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού με αρκετές περιοχές της χώρας να καταγράφουν τις πρωινές ώρες θερμοκρασίεςυπό του μηδενός. Όπως προκύπτει από τον πίνακα που παρουσιάζει το meteo.gr με τις 8 χαμηλότερες ελάχιστες της σημερινής ημέρας ο υδράργυρος στον Άγιο Παύλο Ημαθίας έπεσε στους -2 oC.

Το κρύο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, να αναφέρει πως ένα κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ενδέχεται να έχουμε και χιόνια ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο ίδιος ανέφερε πως την Παρασκευή (12/11) το μοτίβο του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά το Σάββατο θα κοπάσουν οι δυνατοί άνεμοι.

Όμως από Κυριακή και Δευτέρα, θα έρθει νέα κακοκαιρία που θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

«Όσο θα πηγαίνουμε προς τη 17η Νοεμβρίου, θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Άρα από τα μέσα της άλλης εβδομάδας έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα προς την βόρεια Ελλάδα»

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria