Την νενομισμένη διαβεβαίωση έδωσαν οι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας - OlaDeka

Την νενομισμένη διαβεβαίωση έδωσαν οι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας

Εδόθησαν σήμερα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 11 π.μ., ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, οι Διαβεβαιώσεις των πέντε νεοεκλεγέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος: 1) Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, 2) Καστορίας κ. Καλλινίκου, 3) Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, 4) Περιστερίου κ. Γρηγορίου και 5) Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, τηρηθέντων επακριβώς απάντων των προβλεπομένων μέτρων κατά της πανδημίας.

Της Ακολουθίας προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ παρευρέθη και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι μέσω της λιτής αυτής Ακολουθίας ενώπιον του εκάστοτε Αρχηγού της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία λαμβάνει χώρα προ της τελετής ενθρονίσεώς του και της επίσημης αναλήψεως των καθηκόντων του, ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης διαβεβαιώνει επί τη Αρχιερωσύνη του ότι θα εκπληροί τα Αρχιερατικά του καθήκοντα, τηρώντας τους Ιερούς Αποστολικούς και Συνοδικούς Κανόνες και τις Ιερές Παραδόσεις, και δηλώνει υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Από την πλευρά της η Ελληνική Πολιτεία μέσω της Διαβεβαιώσεως αναγνωρίζει το Αρχιερατικό αξίωμα του Μητροπολίτη, ο οποίος εξελέγη υπό του Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ποιμάνει την συγκεκριμένη ελληνική επαρχία.

nenomismeni ptd 1
nenomismeni ptd 1
nenomismeni ptd 1
nenomismeni ptd 1
nenomismeni ptd 21
nenomismeni ptd 1
nenomismeni ptd 5
nenomismeni ptd 17
nenomismeni ptd 9
nenomismeni ptd 10
nenomismeni ptd 10
nenomismeni ptd 10
nenomismeni ptd 10
nenomismeni ptd 10
nenomismeni ptd 10
nenomismeni ptd 10
nenomismeni ptd 19
nenomismeni ptd 19

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria