Συζητήσεις Ερντογάν με Ισπανία για αγορά αεροπλανοφόρου και υποβρυχίου - OlaDeka

Συζητήσεις Ερντογάν με Ισπανία για αγορά αεροπλανοφόρου και υποβρυχίου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του ελπίζει να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία με την Ισπανία, μέσω της αγοράς ενός δεύτερου αεροπλανοφόρου και πιθανώς ενός υποβρυχίου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του ελπίζει να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία με την Ισπανία, μέσω της αγοράς ενός δεύτερου αεροπλανοφόρου και πιθανώς ενός υποβρυχίου.

Υπενθύμισε δε ότι η Τουρκία και η Ισπανία είχαν ήδη συνεργαστεί για την κατασκευή ενός ισπανικού επιθετικού πλοίου.

«Το πρώτο αεροπλανοφόρο δεν ήταν μεγάλης κλίμακας. Συμφωνήσαμε για την κατασκευή ενός αεροπλανοφόρου μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

«Και ίσως, να συνάψουμε (συνεργασία) και για ένα υποβρύχιο», συνέχισε.

Ο Ερντογάν και ο Σάντσεθ επέβλεψαν νωρίτερα την υπογραφή έξι συμφωνιών, που καλύπτουν τη συνεργασία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την αντιμετώπιση καταστροφών και τον αθλητισμό.

Ο Ερντογάν, εν τω μεταξύ, αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές ότι η Ρωσία είχε αρχίσει να μεταφέρει τεχνολογία στην Τουρκία για τα πυραυλικά αμυντικά της συστήματα S-400.

«Σε ό,τι αφορά την παραγωγή εξαρτημάτων για τους S-400, εμείς και η ρωσική πλευρά συμφωνήσαμε να μην κάνουμε προς το παρόν καμία δήλωση, να μην μοιραστούμε λεπτομέρειες. Γι’ αυτό αυτή τη στιγμή δεν έχω να πω τίποτα γι’ αυτό» δήλωσε ο Ερντογάν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Ο Ερντογάν επισήμανε επίσης ότι το θέμα αυτό είναι ένα θέμα «ευαίσθητο» για την Ρωσία και την Τουρκία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria