ΣΥΕΤΕ:ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ SECURITY ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ - OlaDeka

ΣΥΕΤΕ:ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ SECURITY ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

Ο Κώτσιος Αθανάσιος Μέλος του Νομαρχιακού παραρτήματος ΣΥΕΤΕ  νομού Λάρισας και Μέλος της Δημοκρατικής Ανανεωτικής Κίνησης ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ με δελτίο τύπου προς το OLADEKA αναφέρει τα εξής σχετικά με τα μέτρα ελέγχου των Πελατών  που θα εφαρμοστούν στα Καταστήματα των Τραπεζών από την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η πρόσβαση των πολιτών στις τράπεζες από τις 8 Νοεμβρίου 2021 θα επιτρέπεται για τους εμβολιασμένους και θα γίνεται υποχρεωτικά και μόνο με την επίδειξη PCR ή rapid test (συνοδευόμενου από έλεγχο ταυτοπροσωπίας) για τους ανεμβολίαστους.

Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά στη διεξαγωγή ελέγχων για πιστοποιητικά εμβολιασμού και για rapid tests για τους πελάτες που εισέρχονται σε τραπεζικά καταστήματα είναι απαράδεκτη καθώς αγνοεί πλήρως τη φύση της εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων στο Δίκτυο. Αυτή η απερίσκεπτη και πρόχειρη επιλογή της Κυβέρνησης θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων που εργάζονται σε καταστήματα και όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας εξυπηρετούν το συναλλασσόμενο κοινό με αυταπάρνηση και υπευθυνότητα.

Το ερώτημα που εύλογα δημιουργείται σε όλους τους συναδέλφους είναι «ποιος θα ελέγχει τους πολίτες κατά την είσοδό τους στο κατάστημα ;
Ποιο είναι τελικά το αντικείμενο εργασίας ενός τραπεζοϋπαλλήλου στην Εθνική Τράπεζα; Να στέκεται στην είσοδο και να ελέγχει rapid test ή να εκτελεί τραπεζικές εργασίες; Η Διοίκηση της Τράπεζας οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες και να προστατεύσει τους ανθρώπους της.

Τα καταστήματα είναι ήδη υποστελεχωμένα και υπάρχει τεράστια πίεση από τον ήδη μεγάλο φόρτο εργασίας.

Η Τράπεζα οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται για τη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Ο.Τ.Ο.Ε. απέστειλε σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία προς τις Διοικήσεις των Τραπεζών ζητώντας να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων μας αλλά και να διασφαλίσουν το απαραίτητο ειδικό προσωπικό (security) για να διεξάγει τους κατάλληλους ελέγχους που πλέον επιβάλλονται.

Ο Αντιπροσωπευτικός Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος με τα περισσότερα μέλη στον Τραπεζικό κλάδο, ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., αγνοώντας και αδιαφορώντας για την Αναστάτωση και Ανασφάλεια που έχουν προκαλέσει τα μέτρα της Κυβέρνησης που τίθενται σε εφαρμογή στα Καταστήματα όλων των τραπεζών, συνεπώς και στα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας από το πρωί της 8 Νοεμβρίου, έβγαλε ανακοίνωση Πολύ Καθυστερημένα, το μεσημέρι της 5 Νοεμβρίου και ενώ η ανησυχία και η αναστάτωση που είχε προκληθεί σε όλους τους συναδέλφους του Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας και των άλλων τραπεζών, μετά την αναγγελία των μέτρων  από την Κυβέρνηση σχετικά με με την λειτουργία των καταστημάτων των Τραπεζών από Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε ότι έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση ενημέρωσης των Τραπεζοϋπαλλήλων την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, σχετικά με τα μέτρα, με τα οποία θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, κι ενώ τα Τηλεφωνήματα  Έντονης Διαμαρτυρίας στους εκπροσώπους του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων λειτουργίας των Τραπεζών ήταν Συνεχή και Ακατάπαυστα από τους Τραπεζοϋπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας εξαιτίας της Ανασφάλειάς τους.
Από τη στιγμή που τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των τραπεζοϋπαλλήλων και το γράφει σε δημόσια ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ, οι
Διοικήσεις των τραπεζών οφείλουν να πάρουν πίσω αυτές τις ακατανόητες και επικίνδυνες οδηγίες και να εξασφαλίσουν άμεσα συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας στο Δίκτυο προκειμένου όλα τα καταστήματα να λειτουργήσουν σε συνθήκες κανονικότητας από τη Δευτέρα.

Εάν οι Διοικήσεις των τραπεζών δεν εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων των Τραπεζών και δεν λάβουν υπόψη τους τις αντιδράσεις της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων-μελών της, τότε θα πρέπει να προκηρυχθεί απεργιακή κινητοποίηση όλου του τραπεζικού κλάδου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria