Στην τελική ευθεία η επιστράτευση γιατρών – Στη Βόρεια Ελλάδα τα πρώτα φύλλα πορείας - OlaDeka

Στην τελική ευθεία η επιστράτευση γιατρών – Στη Βόρεια Ελλάδα τα πρώτα φύλλα πορείας

Με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να προκαλεί ανησυχία, τα μαύρα ρεκόρ κρουσμάτων να σπάνε το ένα μετά το άλλο και τους γιατρούς να μιλούν για «εφημερίες πολέμου» στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά άμεσα λύσεις που θα κρατήσουν ανοιχτά τα νοσοκομεία, τόσο για covid όσο και και για non covid ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και Ιατρικών Συλλόγων από τις εξαιρετικά επιβαρυμένες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της εύρεσης γιατρών, που το τελευταία 24ωρα κρίνονται άκρως απαραίτητη για την επιβίωση του ΕΣΥ.

Αυτό που φαίνεται πως θα προκριθεί σε πρώτη φάση – σε αντιστοιχία με ο,τι συνέβη το περασμένο Μάρτιο – είναι να ζητηθεί από τους οικείους Συλλόγους να απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη τους για να συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία, στις απλές κλινικές Covid αλλά και στις ΜΕΘ, όπου μπορεί να αναπτυχθούν.

Μετά το πέρας της προθεσμίας, την οποία χθες ο υπουργός Υγείας όρισε σε διάστημα μίας εβδομάδας, θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα έγγραφα που θα τους καλούν να παρουσιαστούν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ξεκινά η επιστράτευση στην Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών ξεκινά από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστράτευση θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει η Θεσσαλία, αλλά και άλλες επιβαρυμένες περιοχές, όπου σημειώνεται πίεση στα νοσοκομεία.

Σημειώνεται πως το μέτρο κρίνεται αναγκαίο, καθώς υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύναται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria