Σούπερ μάρκετ - Νέα μέτρα: Λιγότεροι ανά τετραγωνικό μέτρο οι πελάτες - OlaDeka

Σούπερ μάρκετ – Νέα μέτρα: Λιγότεροι ανά τετραγωνικό μέτρο οι πελάτες

Μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, τα οποία επιβάλλονται εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, «κόφτης» στα σούπερ μάρκετ θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιστρέφει ο κανόνας για ένα άτομο ανά εννιά τ.μ. στα σούπερ μάρκετ, ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα ένα άτομο ανά δύο τ.μ. Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται και η δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ,ώστε να εφαρμοστεί άμεσα το μέτρο.

«Κόφτης» αντί της εισόδου με αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους

Το μέτρο αυτό προτιμήθηκε, καθώς διαπιστώθηκε πως η αντιπρόταση που αφορούσε την είσοδο των ανεμβολίαστωνστα σούπερ μάρκετ με αρνητικό rapid testήταν πρακτικά ανεφάρμοστη και με μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή της.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης,αφενός υπάρχουν κάποιοι που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν γίνεται να στερηθούν την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και αφετέρου θα δημιουργηθεί πρόβλημα και με τις ατελείωτες ουρές, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, στα μεγάλα καταστήματα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria