Σούπερ μάρκετ: Επιστροφή περιορισμών λόγω πανδημίας και ανταγωνισμού - Τι αλλάζει - OlaDeka

Σούπερ μάρκετ: Επιστροφή περιορισμών λόγω πανδημίας και ανταγωνισμού – Τι αλλάζει

Αυξάνονται οι πιέσεις από παράγοντες του εμπορίου να επεκταθούν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδηνίας και στα σούπερ μάρκετ, κάτι που σκέφτονται και στην κυβέρνηση εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας

Η έξαρση των κρουσμάτων που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αναγκάζει εκ των πραγμάτων την κυβέρνηση να βάλει στο τραπέζι την ανάγκη για λήψη και άλλων μέτρων ή αλλαγές στα ισχύοντα.

Ένα εξ αυτών είναι η επιστροφή των περιορισμών στα σούπερ μάρκετ που σήμερα έχουν μείνει εκτός κάδρου με την λογική ότι και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο φαγητό και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Ωστόσο φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δέχονται εισηγήσεις για λήψη επιπρόσθετων μέτρων και σε μέρη όπως οι εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ.

Περιορισμός εισόδου σε σούπερ – μάρκετ

Και επειδή δεν φαίνεται να προκρίνεται η λύση της εισόδου σε αυτά τα μέρη μόνο για εμβολιασμένους ή με τεστ, σε πρώτη φάση φαίνεται να προκρίνεται η λύση του περιορισμού στον αριθμό εισόδου πολιτών σε σούπερ μάρκετ ή στις εκκλησίες με βάση τα τετραγωνικά.

Το ενδεχόμενο αυτό έχουν επιβεβαιώσει τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα

Το ενδεχόμενο αυτό μάλιστα φέρεται να έχει συζητηθεί και στην συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι της αγοράς με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και εν ολίγοις επιβεβαίωσε λίγο μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι «εφόσον συνεχιστεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η μετάδοση της πανδημίας με τους ίδιους ρυθμούς, δεν αποκλείεται να εξεταστεί η λήψη πρόσθετων μέτρων για τα σούπερ μάρκετ».

Λίγο πιο αναλυτικός, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης που τόνισε ότι «μεταξύ αυτών των μέτρων, βρίσκεται η επανεξέταση της πυκνότητας των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον αρνητή στο να πάει να πάρει τα βασικά τρόφιμα. Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε».

Μπαίνει και θέμα υγιούς ανταγωνισμού 

Κάποιοι μάλιστα στην αγορά σημειώνουν ότι υπάρχει και θέμα υγιούς ανταγωνισμού και σημειώνουν ότι κάποια σούπερ μάρκετ πωλούν και είδη που δεν είναι πρώτης ανάγκης, όπως είδη σπιτιού, ηλεκτρικά κ.α. και ως εκ τούτου κάποιος ανεμοβλίαστος θα προτιμήσει να πάει στο σούπερ μάρκετ, αντί να κάνει τεστ και να πάει σε κατάστημα που πουλάει το συγκεκριμένο προιόν.

Αυτό το θέμα έχουν θέσει οι αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς στους κυβερνητικούς αξιωματούχους και έχουν ζητήσει ισονομία. Και προτείνουν να υπάρχουν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η περίπτωση να ισχύσουν και στα σούπερ μάρκετ ότι και στα εμπορικά, ίσως με κάποιες διαφοροποιήσεις. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria