Ρωσία: Τραγικός θάνατος για εργάτες ανθρακωρυχείου και διασώστες στη Σιβηρία - 52 νεκροί, δεν επέζησε κανείς - OlaDeka

Ρωσία: Τραγικός θάνατος για εργάτες ανθρακωρυχείου και διασώστες στη Σιβηρία – 52 νεκροί, δεν επέζησε κανείς

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, κανείς δεν επέζησε. Πενήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», ανέφερε μία πηγή στο πρακτορείο TASS. Τα πρακτορεία RIA Novosti και Interfax διευκρίνισαν ότι τα θύματα είναι 46 ανθρακωρύχοι και 6 διασώστες

Φρικτό θάνατο βρήκαν 52 άνθρωποι στα έγκατα της Γης, ύστερα από ανάφλεξη άνθρακα σε φρεάτιο εξαερισμού στο ορυχείο Λιστβιάζναγια στο Κεμέροβο της Ρωσίας στη Σιβηρία. Οι εργάτες πέθαναν από τις εκρήξεις κα τις αναθυμιάσεις όταν οι στοές του ορυχείου γέμισαν από τα θανατηφόρα αέρια, ενώ στην προσπάθειά τους να βγάλουν τους εργάτες, πέθαναν και έξι διασώστες. Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 52…

Συνελήφθησαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του ορυχείου και κρατούνται από τη ρωσική Αστυνομία. «Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, κανείς δεν επέζησε. Πενήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», ανέφερε μία πηγή στο πρακτορείο TASS. Τα πρακτορεία RIA Novosti και Interfax διευκρίνισαν ότι τα θύματα είναι 46 ανθρακωρύχοι και 6 διασώστες.

Ο αρχικός απολογισμός των ρωσικών αρχών έκανε λόγο για 14 νεκρούς, εκ των οποίων οι 11 ήταν ανθρακωρύχοι και οι 3 διασώστες, καθώς και για συνολικά 38 αγνοούμενους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα σήμερα στο ορυχείο Λιστβιάζναγια, στο Κεμέροβο, μια περιοχή όπου λειτουργούν πολλά ανθρακωρυχεία.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για «παραβίαση των κανόνων ασφαλείας» και ανακοίνωσε αργά απόψε ότι συνελήφθη ο διευθυντής του ορυχείου, ο αναπληρωτής του και ένας αξιωματούχος της περιοχής όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Η επιχείρηση διάσωσης στο ανθρακωρυχείο Λιστβιάζναγια της Σιβηρίας σταμάτησε λόγω επιδείνωσης της γεωδυναμικής κατάστασης καθώς αυξάνονται οι συγκεντρώσεις μεθανίου, και θα συνεχιζόταν το πρωί. Οι τραυματίες έφθασαν τους 51 εκ των οποίων οι 38 διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία τη περιοχής. Τέσσερις ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.Image

Στην περιοχή του Κεμέροβο, που βρίσκεται περίπου 3.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σημειώνονται εδώ και χρόνια θανατηφόρα ατυχήματα στα ανθρακωρυχεία. Το ορυχείο Λιστβιάζναγια είναι μέρος της SDS-Holding, που ανήκει στην ιδιωτική Siberian Business Union. Ο ιδιοκτήτης δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria