Ποια είναι η Ολλανδή ρεπόρτερ που εκνεύρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η ανάρτηση μετά το συμβάν - OlaDeka

Ποια είναι η Ολλανδή ρεπόρτερ που εκνεύρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Η ανάρτηση μετά το συμβάν

Στα διεθνή αλλά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης πρωταγωνιστεί από το βράδυ της Τρίτης το όνομα της Ολλανδής δημοσιογράφου, Ingerborg Beugel η οποία με ερώτηση που έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις επαναπροωθήσεις μεταναστών τον εκνεύρισε.

Όσα γνωρίζουμε για την Beugel

Η Ολλανδή ρεπόρτερ φαίνεται πως γνωρίζει σε βάθος τα όσα λαμβάνουν χώρα στη χώρα μας, ενώ εργάζεται ως ανταποκρίτρια για διάφορα μέσα στην Ελλάδα. Έχει ευαισθησίες σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα όπως συμπεραίνει κανείς αν δει τους λογαριασμούς της στα social media.

H Oλλανδή ρεπόρτερ μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό έκανε στα social media την εξής ανάρτηση:

Σημείωσε, ότι έχει επισκεφθεί το νέο προσφυγικό καμπ της Σάμου το οποίο αποκάλεσε τρομακτικό ενώ επίσης έγραψε ότι όταν έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου την παρακολούθησε κάποιος. Υποσχέθηκε δε ότι σ’ αυτό θα δώσει συνέχεια την Τετάρτη. Η Ιngeborg Beugel μιλάει ελληνικά και έχει ένα σπίτι στην Ύδρα.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα η δημοσιογράφος έχει αντιμετωπίσει την κατηγορία της διευκόλυνσης την παράνομης παραμονής αλλοδαπού καθώς φιλοξενούσε Αφγανό πρόσφυγα. Μάλιστα συνελήφθη αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

H ερώτηση της δημοσιογράφου

Συγκεκριμένα την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, Ολλανδή δημοσιογράφος πήρε τον λόγο και, απευθυνόμενη στα αγγλικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να λέτε ψέματα; Ψέματα για τις επαναπροωθήσεις, ψέματα για το τι γίνεται με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σας παρακαλώ μην προσβάλλετε τη νοημοσύνη τόσο τη δική μου όσο των άλλων δημοσιογράφων στον κόσμο, καθώς υπάρχουν στοιχεία που επιμένετε να αρνείστε και να ψεύδεστε», είπε και συνέχισε: «αυτό είναι σαν μια ναρκισσιστική κακοποίηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δε λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε για έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε κάτι και πλέον κάνω σκληρές, βάρβαρες επαναπροωθήσεις”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών;»

Μητσοτάκης: Δε θα ανεχτώ να με προσβάλλετε

Αφότου άκουσε την ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη δημοσιογράφο μη κρύβοντας τον έντονο εκνευρισμό του. «Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε μια παράδοση να ρωτάτε ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο σέβομαι πολύ. Αυτό που δε θα δεχθώ, είναι σε αυτό το γραφείο να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν στηρίζονται από πραγματικά γεγονότα, όταν αυτή η χώρα ασχολείται με μια προσφυγική κρίση που έχει ένταση χωρίς προηγούμενο, σώζει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα -μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν στα νότια της Κρήτης- κάνουμε αυτό κάθε μέρα, σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα, ναι, εμποδίζουμε βάρκες που έρχονται από την Τουρκία -κάτι που είναι δικαίωμά μας με γνώμονα την ευρωπαϊκή νομοθεσία- και περιμένουμε την τουρκική ακτοφυλακή να έρθει, να τους περισυλλέξει και να τους οδηγήσει πίσω στην Τουρκία. Συνεπώς, αντί να ρίχνετε το φταίξιμο στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρίξετε το φταίξιμο σε εκείνους που εργαλειοποιούν συστηματικά το προσφυγικό, σπρώχνοντας ανθρώπους σε απελπισμένες καταστάσεις από μια ασφαλή χώρα -διότι θυμίζω ότι όσοι είναι στην Τουρκία δεν κινδυνεύουν. Να ρίξετε το φταίξιμο σε άλλους κι όχι σε μας. Έχουμε μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό», απάντησε ενώ, στη συνέχεια, ρώτησε την Ολλανδή δημοσιογράφο αν έχει επισκεφθεί το camp προσφύγων στη Σάμο. Όταν εκείνη τού απάντησε καταφατικά, εξοργισμένος ο πρωθυπουργός τής απάντησε: «Όχι, δεν έχετε πάει στη Σάμο. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλετε. Σας απαντώ και μη με διακόπτετε».

Δείτε την ερώτηση που εξόργισε τον πρωθυπουργό 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria