Οι τέσσερις εποχές της Αλεξανδρούπολης - Ποιά είναι η κατάλληλη εποχή για να την επισκεφθείς... - OlaDeka

Οι τέσσερις εποχές της Αλεξανδρούπολης – Ποιά είναι η κατάλληλη εποχή για να την επισκεφθείς…

Ποιά είναι η κατάλληλη εποχή για να επισκεφθείς την Αλεξανδρούπολη;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – μια πόλη… παντός καιρού.

Πολλοί πιστεύουν ότι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την Αλεξανδρούπολη, είναι το Καλοκαίρι. Δεν έχουν άδικο, καθώς η πόλη φημίζεται για τις παραλίες της -οργανωμένες και ελεύθερες-, που απλώνονται σε μια ακτογραμμή 25 χιλιομέτρων. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς εδώ οι περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα το καλοκαίρι. 

Από την άλλη, η Αλεξανδρούπολη είναι ίσως πιο όμορφη το Φθινόπωρο. Τα πλατάνια στα πάρκα αρχίζουν να πετούν τα φύλλα τους και οι κάτοικοι μαζεύονται σιγά-σιγά στις υποχρεώσεις τους, παραχωρώντας το δημόσιο χώρο στη φοιτητική ζωντάνια.

Καθώς η φύση τριγύρω αλλάζει χρώματα, και τα αποδημητικά πουλιά ετοιμάζονται για το ταξίδι τους, η Αλεξανδρούπολη αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για φθινοπωρινές εκδρομές και αποδράσεις στο ύπαιθρο.

Ο Χειμώνας στην Αλεξανδρούπολη έχει, για κάποιους, τη δική του αξία. 

Με επίκεντρο τα Χριστούγεννα και τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος, οι Αλεξανδρουπολίτες αψηφούν το κρύο και δε χάνουν ευκαιρία να βγουν… για να ξαναμπούν! Είτε για καφέ, είτε για φαγητό, είτε για ένα τσίπουρο με εκλεκτούς μεζέδες, εδώ, βρίσκει κανείς εύκολα τη θαλπωρή που απαιτεί ο Χειμώνας, σ’ έναν από τους εκατοντάδες χώρους εστίασης.  

Τέλος, οι πιο …ψαγμένοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από την Άνοιξη!

Πράγματι, δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η Αλεξανδρούπολη την Άνοιξη …ανθίζει.

Ατέλειωτες βόλτες στα καταπράσινα πάρκα με τον δροσερό αέρα να μοσχοβολάει φλαμούρι και  περίπατοι που συχνά καταλήγουν για ένα τσίπουρο μέχρι αργά, με την παρέα. Εαρινή κατάνυξη στη βυζαντινή Κοσμοσώτειρα, το πανηγύρι της φύσης στο μαγευτικό Δέλτα του Εβρου, η γαλήνη της εξοχής, είναι λίγοι μόνο λόγοι για να ερωτευτεί κανείς αυτή τη μαγική πόλη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria