Μαξίμου: Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα για την έκρηξη στα κρούσματα - OlaDeka

Μαξίμου: Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα για την έκρηξη στα κρούσματα

Υπό την «έκρηξη» κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ενδεικτικό είναι πως το τελευταίο διάστημα σημειώνεται κατακόρυφη αύξηση όχι μόνο στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων, ενώ οι προβλέψεις των επιστημόνων να είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και τη Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι τετραψήφιος και μάλιστα περί τις 5.000.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο «αρνητικό» ρεκόρ καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο με 4.696 κρούσματα, 38 θάνατοι ασθενών, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων εξακολουθεί να παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Συναγερμός σε κυβέρνηση και ειδικούς

Όπως είναι φυσικό η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση και την επιτροπή των ειδικών. Ήδη αποφασίστηκαν αυξημένοι έλεγχοι και ταυτοπροσωπία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ θα ενεργοποιηθούν και οι ανάλογες κυρώσεις για τους παραβάτες. Επιπρόσθετα, αναμένεται να θεσπιστούν περαιτέρω κίνητρα για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria