Κορονοϊός – Γεωργαντάς για πιστοποιητικά εμβολιασμού: Δεν έχουν ημερομηνία λήξης - OlaDeka

Κορονοϊός – Γεωργαντάς για πιστοποιητικά εμβολιασμού: Δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρήθηκε το περασμένο τριήμερο όσον αφορά στα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά. Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Πέμπτης, αναφέρθηκε και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού σημειώνοντας πως «δεν έχει καμία ημερομηνία λήξης».

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, όπως είπε στο OPEN o κ. Γεωργαντάς, 60.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Μόνο την Τετάρτη, τα ραντεβού έφτασαν τις 27.000 και εξήγησε ότι με ένα στόχο 20.000 εμβολιασμών την ημέρα σε ένα μήνα θα έχουμε περίπου μισό εκατομμύριο εμβολιασμένους.

«Το 90% όσων βρίσκονται στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, είναι καταλυτικό αυτό. Αυτοί που είναι απόλυτα αρνητικοί είναι πολύ μικρό το ποσοστό», σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. «Μέσα στις δράσεις των επομένων ημερών θα είναι και η αποστολή μηνυμάτων. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση από το υπουργείο υγείας», εξήγησε.

Για όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση σημείωσε πως έλαβαν ένα sms για προτεινόμενο ραντεβού. Τα σχετικά μηνύματα εστάλησαν σε 400.000 άτομα.

«Θα γίνει υπόμνηση στον κόσμο. Είναι μία απλή υπόμνηση γίνεται παντού στον κόσμο, είναι στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων», ανέφερε.

Δεν έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία ημερομηνία λήξης, θα τοποθετηθεί η επιστημονική κοινότητα».

«Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης. Το υπουργείο υγείας θα αποφασίσει σε ποιους θα σταλούν τα sms», ανέφερε.

Με πληροφορίες από OPEN

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria