Κοζάνη: Με ενδιαφέρον και διαμαρτυρίες η επίσκεψη του Πρωθυπουργού - OlaDeka

Κοζάνη: Με ενδιαφέρον και διαμαρτυρίες η επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Στην Κοζάνη αναμένεται σήμερα το μεσημέρι (Παρασκευή 26/11/2021), ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους των επιμελητηρίων και με τις Πρυτανικές αρχές, για να συζητήσει μαζί τους το «πακέτο» των θεμάτων που αφορούν την απολιγνιτοποοίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός πρόκειται να  αναφερθεί στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, μεταξύ αυτών, το σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η  λειτουργία των Τηλεθερμάνσεων, η αποκατάσταση εδαφών, τα κίνητρα για επενδύσεις, η επιχειρηματικότητα μέσω του Πράσινου ταμείου καθώς επίσης και τα  προγράμματα των θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένονται οι ανακοινώσεις για την απολιγνιτοποίηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πρωθυπουργός  θα αναφερθεί και στην Ακρινή που επιτακτικά ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος για τη μετεγκατάσταση του χωριού. Εν τω μεταξύ η ατζέντα των θεμάτων της επίσκεψης του κ Μητσοτάκη, συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχαν οι  7 Βουλευτές της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονίας με τον Πρωθυπουργό. Θέματα που απασχολούν την περιοχή και θα βρεθούν στο επίκεντρο  της σημερινής  συζήτησης με τους φορείς.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν πολλοί υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κοζάνη θα βρεθούν,  ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Μαζί τους θα είναι η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και ο συντονιστής του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Κινητοποιήσεις

Ραντεβού  σήμερα στις 11 το πρωί στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης, έχουν δώσει Σωματεία εργαζομένων στην ενέργεια, στην τηλεθέρμανση, ανέργων και συνταξιούχων, Εργατικά κέντρα,  Εμπορικοί Σύλλογοι και εκπρόσωποι άλλων επαγγελματικών κλάδων, όπου και θα αναμένουν να υποδεχθούν τον Πρωθυπουργό της χώρας που επισκέπτεται την περιοχή.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν στη σημερινή  διαμαρτυρία στεφάνια κηδείας στη «μνήμη της ΔΕΗ και της Δυτικής Μακεδονίας».

Πολύ μεγάλη θα είναι η αστυνομική δύναμη που θα βρεθεί στο σημείο, με μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για την έλευση του Πρωθυπουργού, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης αλλά και με ενισχύσεις από Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά και Θεσσαλονίκη.

Στόχος θα είναι να μην πλησιάσουν οι διαμαρτυρόμενοι στην Περιφέρεια, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού κλιμακίου με φορείς της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Πηγή:ertnews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria