Καστοριά - Κλειστά σήμερα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής – Στο 100% η συμμετοχή - OlaDeka

Καστοριά – Κλειστά σήμερα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής – Στο 100% η συμμετοχή

Κλειστά παραμένουν σήμερα στην Καστοριά τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, στο πλαίσιο της  24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Στο  100% έφτασε η συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση στην Καστοριά,  όπως ανέφεραν στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν  ο πρόεδρος, ο γεν. γραμματέας και  το μέλος του  Δ.Σ  του  Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς, Άγγελος Γεωργιάδης,  Μάρκος Πρωτόγερος και  Γεράσιμος  Πυραμίδης αντίστοιχα.

” Ο κλάδος της εστίασης  απαιτεί. Δεν επαιτεί” , υπογράμμισαν και επισήμαναν μεταξύ άλλων:

” Ο κλάδος της εστίασης είναι κλειστός σήμερα και για πρώτη  φορά στα χρονικά. Μετά από  σειρά μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης  τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε, βρεθήκαμε πλέον  σε σημείο να είναι  οι επιχειρήσεις μας  μη βιώσιμες και μη λειτουργικές.

Σήμερα ο κλάδος μας αντιδρά και διεκδικεί αντίμετρα για όλα αυτά τα μέτρα για τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι τα τελευταία  δύο χρόνια να  τηρήσουμε.

 Η μείωση του πελατολογίου μας έχει φτάσει στο  50% . Η μείωση του   τζίρου μας  έφτασε από 50 έως 80%. Όλα αυτά, καθιστούν μη βιώσιμες τις επιχειρήσεις μας.

Φτάσαμε  στο σημείο να υπολειτουργούμε και να επωμιζόμαστε όλους τους περιορισμούς που μας επιβάλλουν.

Η εστίαση  δεν λέει όχι  στα  υγειονομικά πρωτόκολλα. Θέλουμε να  δουλέψουμε, θέλουμε να τηρήσουμε τα  υγειονομικά πρωτόκολλα, θέλουμε να έχουμε υγιείς επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά, έχουμε βρεθεί στο σημείο να είναι οι επιχειρήσεις μας μη  βιώσιμες, μη λειτουργικές.

Σήμερα απαιτούμε κυρίως ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που θα ξαναφέρουν στην επιφάνεια τις επιχειρήσεις μας και θα μας τραβήξουν από τον βυθό στον οποίο βρισκόμαστε αυτή την στιγμή”.

Τέλος, αναφέρθηκαν στα αιτήματά του κλάδου  τα οποία είναι: Αναπροσαρμογή των προστίμων και η μετατόπισή τους και στον  παραβάτη. Μεταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα. Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων  με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές. Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών . Μείωση του ΦΠΑ  στο 6% . Συνέχιση   της επιδότησης των   δόσεων δανείων και  χρηματοδοτήσεις ανάλογες   του 2020 και των αρχών του  2021.

fonikastorias.gr  Ε.Ψ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria