Η ρητορική μίσους αυξήθηκε κατά 20% στη διάρκεια της πανδημίας - OlaDeka

Η ρητορική μίσους αυξήθηκε κατά 20% στη διάρκεια της πανδημίας

Την έχουμε κανονικοποιήσει

Μία νέα έρευνα που ανέλυσε 263 εκατομμύρια online συζητήσεις σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 2019 και έως τα μέσα του 2021, βρήκε πως η online ρητορική μίσους έχει αυξηθεί κατά 20% από την αρχή της πανδημίας. Περίπου 50 εκατομμύρια συζητήσεις περιλάμβαναν ρατσιστική ρητορική μίσους, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση όποτε υπήρχαν κύρια συμβάντα στις ειδήσεις, όπως η ανακοίνωση της πανδημίας της COVID-19 από τον ΠΟΥ το Μάρτιο του 2020 και οι διαμαρτυρίες του Black Lives Matter τον Ιούνιο του 2020.

Τα lockdowns και η παραμονή των ανθρώπων στο σπίτι επιβάρυνε το φαινόμενο.

Ξέρουμε ήδη από έρευνες πως άνθρωποι που κάνουν bullying και είναι trolls έχουν χαμηλή ψυχική υγεία, μπορεί να έχουν τραύμα, μπορεί να βρίσκονται σε ένα βίαιο περιβάλλον, μπορεί να έχουν στοχοποιηθεί και υποστεί bullying και οι ίδιοι. Έπειτα, προσθέστε σε αυτό πως ο κόσμος είχε πολύ διαθέσιμο χρόνο, βαριόταν. Νιώθουν πως δεν έχουν τον έλεγχο της ζωής τους και αυτό δημιουργεί την τέλεια καταιγίδα.

Το πρόβλημα σύμφωνα με την έρευνα είναι πως έχουμε πλέον κανονικοποιήσει την online κακοποίηση, τη θεωρούμε κάτι αποδεκτό κάτι συνηθισμένο.

Υπάρχει ένας τεράστιος ρόλος για την εκπαίδευση εδώ, αλλά υπάρχει και μία μεγάλη κοινωνική προσπάθεια για αλλαγή, για να σταθούμε απέναντι από την κανονικοποίηση, επειδή αυτό δεν είναι ΟΚ. Έχει καταστρεπτικές επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria