Η πρώτη συνοικία στον κόσμο με σπίτια βγαλμένα από εκτυπωτή (φωτογραφίες) - OlaDeka

Η πρώτη συνοικία στον κόσμο με σπίτια βγαλμένα από εκτυπωτή (φωτογραφίες)

Μία γειτονιά του Όστιν, στην πολιτεία του Τέξας, θα γεμίσει σε λίγους μήνες με 100 υπερσύγχρονες μονοκατοικίες. Θα είναι πιο ανθεκτικές σε ακραία καιρικά φαινόμενα από αυτές που βρίσκονται σήμερα στην περιοχή και θα στοιχίζουν αισθητά λιγότερο. Το σημαντικότερο; Θα έχουν δημιουργηθεί όλες μέσα από 3D εκτυπωτές. 

Οι κατοικίες δεν θα είναι μόνο «ρομποτικές» αλλά και «πράσινες», αφού η στέγη τους θα είναι καλυμμένη με ηλιακά πάνελ, που θα την τροφοδοτούν με ρεύμα και ζεστό νερό. Η κατασκευή κάθε μίας εξ αυτών θα απαιτήσει περίπου μία εβδομάδα, σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία Lennar. 

ICON/LENNARRemaining Time-0:00FullscreenMute

Το project είναι μία συνεργασία ανάμεσα στη Lennar και την ICON, εταιρεία που ειδικεύεται στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις υλικών. Οι μονοκατοικίες έχουν σχεδιατεί από το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group.

Αν και η ICON δεν θέλησε να αποκαλύψει το κόστος του project τόνισε ότι η τεχνολογία της δεν είναι μόνο αισθητά ταχύτερη, αλλά και κατά πολύ φθηνότερη από τις συμβατικές μεθόδους ανέγερσης κατοικιών. Εν μέρει βέβαια αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτείται λιγότερη χειρονακτική εργασία. 

Το μεγάλο βάρος της κατασκευής αναλαμβάνουν οι τεράστιοι εκτυπωτές Vulcan, από τους οποίους βγαίνει ένα μείγμα που ονομάζεται Lavacrete.

ICON/LENNAR

Μπορούν να κατασκευάσουν σπίτια έκτασης έως και 3.000 τετραγωνικών ποδιών (περίπου 280 τετραγωνικών μέτρων). Τοίχοι και κολώνες εκτυπώνονται μέσα σε λίγα 24ωρα και στη συνέχεια στέγη, πόρτες και παράθυρα προστίθενται από τη Lennar. 

Πολλοί πιστεύουν ότι τα σπίτια από εκτυπωτή είναι η λύση για την προσιτή στέγαση σε όλους. Ήδη στο Μεξικό «τρέχει» ένα project από τον μη κυβερνητικό οργανισμό New Story. 200 σπίτια από εκτυπωτές της ICON είναι ήδη έτοιμα ή σε φάση ολοκλήρωσης σε τιμές που είναι προσιτές για ανθρώπους των οποίων το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 200 δολάρια μηνιαίως. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria