Η Αυστρία σχεδιάζει να εγκρίνει lockdown για τους μη εμβολιασμένους την Κυριακή - OlaDeka

Η Αυστρία σχεδιάζει να εγκρίνει lockdown για τους μη εμβολιασμένους την Κυριακή

Η κυβέρνηση της Αυστρίας είναι πιθανό να αποφασίσει την Κυριακή να επιβάλει lockdown σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, καθώς οι καθημερινές λοιμώξεις έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, δήλωσε ο Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ την Παρασκευή.
Ο Σάλενμπεργκ δεν είπε πότε θα τεθεί σε ισχύ το lockdown αλλά οι δύο επαρχίες που πλήττονται περισσότερο από αυτό το κύμα λοιμώξεων, η βόρεια Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ, θα εισάγουν το μέτρο τη Δευτέρα.
Περίπου το 65% του πληθυσμού της Αυστρίας εμβολιάστηκε πλήρως κατά του COVID-19, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη.
Πολλοί Αυστριακοί είναι σκεπτικοί σχετικά με τα εμβόλια, μια άποψη που ενθαρρύνεται από το ακροδεξιό κόμμα Ελευθερίας, το τρίτο μεγαλύτερο στο Κοινοβούλιο.
“Ο στόχος είναι πολύ σαφής: ότι δίνουμε το πράσινο φως αυτή την Κυριακή για ένα εθνικό lockdown που αφορά τους μη εμβολιασμένους”, δήλωσε ο Σάλενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι όλο και πιο τεταμένες.
“Η εξέλιξη είναι τέτοια που δεν νομίζω ότι είναι λογικό να περιμένουμε … Θα κάνουμε αυτό το βήμα τώρα και η επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει την Κυριακή σε εθνικό επίπεδο.
Ο Σάλενμπεργκ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι μη εμβολιασμένοι θα αντιμετωπίσουν τους ίδιους περιορισμούς στις καθημερινές τους μετακινήσεις όπως συνέβη και στα τρία προηγούμενα lockdown.
Ο Σάλενμπεργκ θέλει να αποφύγει να θέσει περαιτέρω περιορισμούς σε όσους εμβολιάζονται για να ενθαρρύνει την αναμονή της επόμενης δόσης.
Ο Υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούεκσταιν δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα πρέπει να εμβολιαστούν.
Το μεγαλύτερο πλήγμα που θα δεχθεί η οικονομία της Αυστρίας δεν είναι από το προγραμματισμένο lockdown, αλλά από τη μεγαλύτερη πηγή τουριστών της, τη Γερμανία, η οποία θα χαρακτηρίσει τη χώρα περιοχή υψηλού κινδύνου από την Κυριακή, επιβάλλοντας καραντίνα σε άτομα που φθάνουν από εκεί.
Η Αυστρία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για χειμερινά σπορ. Οι λοιμώξεις αυξάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς μπαίνει ο χειμώνας και η Ολλανδία αναμένεται να ανακοινώσει μερικό lockdown τριών εβδομάδων, που θα ισχύει για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Πηγή: Πληροφορίες από το Reuters

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria